Nyheder

12. oktober 2012

IFU-LEDER FORTÆLLER OM SYDAFRIKA I DR

Lederen af IFU’s regionale kontor i Sydafrika, Johnny Ohgrøn Hansen, har deltaget i P1-programmet ”Verden ifølge Gram”, der har sat fokus på økonomi og politik i Sydafrika.

Johnny Ohgrøn Hansen, leder af IFU’s regionale kontor i Sydafrika, har boet og arbejdet i Sydafrika i flere år og har dermed udviklingen i landet tæt inde på livet. I programmet ”Verden ifølge Gram” på P1 fortæller han blandt andet om problemerne med den voksende ulighed og de politiske udfordringer.

Men på trods af problemerne understreger han, at der er gode forretningsmuligheder i Sydafrika, hvor der er en voksende middelklasse, god infrastruktur og et transparent samfund sammenlignet med resten af kontinentet.

Du kan høre programmet her: http://www.dr.dk/P1/Gram/Udsendelser/2012/10/08102231.htm

Investeringer for næsten 400 mio. kr. i Sydafrika

IFU har i samarbejde med danske virksomheder som Fibertex, Kristensen Group, FLSmidth, Pandora og Triplenine gennemført 30 investeringer i Sydafrika Den samlede aftalte investering er på knap 400 mio. kr. Heraf har IFU bidraget med godt 130 mio. kr. i form af aktiekapital og lån.

IFU’s sydafrikanske investeringsteam har ydet rådgivning og investeret indenfor flere brancher som for eksempel fremstilling, infrastruktur, cement, landbrug, sundhed samt hotel og restauration.

IFU’s kontor i Sydafrika kan også assistere med rådgivning og risikovillig kapital i det sydlige Afrika generelt.