Nyheder

11. februar 2020

IFU KAN NU INVESTERE I AFRIKA MED EU-PENGE

Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) kan nu bruge EU-midler til investeringer i udviklingslande. Det er muligt, efter at fonden er blevet godkendt i EU’s såkaldte Pillar Assessment.

EU bidrager årligt med et meget stort milliardbeløb til økonomisk, social og klimavenlig udvikling i udviklingslandene. En del af midlerne går gennem organisationer og finansielle institutioner, som forvalter midlerne på vegne af EU.

Den statsejede danske institution IFU har netop gennemgået og er blevet godkendt af EU’s Pillar Assessment, der består af en omfattende analyse af forretningsgange, indkøbs- og kontrolprocedurer og finansielle instrumenter.

Dermed kan IFU nu komme i betragtning til at forvalte EU’s udviklingsmidler. Det gælder f.eks. midler fra EU’s Bæredygtighedsfond, som Danmark i 2019 bidrog til med 75 mio.kr.

Minister for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehn, siger:

”Det er meget positivt, at IFU nu er godkendt til at kunne forvalte EU-midler. Jeg er glad for, at IFU nu kan indgå i et tættere samarbejde med EU. Det giver IFU nye muligheder for et endnu større engagement i Afrika.”

Torben Huss, administrerende direktør i IFU, siger:

”Jeg er meget tilfreds med, at IFU nu er godkendt af EU. Det betyder, at vi har muligheden for gennem EU-finansiering at øge vores engagement i udviklingslandene yderligere. Det betyder også, at IFU fremover får mulighed for at styrke indsatsen f.eks. inden for strategiske områder som klima, fødevarer og den finansielle sektor.”

For yderligere information kontakt:

Udenrigsministeriet: Maria Westh, presserådgiver for udviklingsministeren, mawest@um.dk, tlf.: 50 77 86 64

IFU, Investeringsfonden for Udviklingslande: Rune Nørgaard, kommunikationschef, rno@ifu.dk, tlf.: 22 68 75 60