Nyheder

12. september 2016

IFU INVESTERER MED LM WIND POWER I TYRKIET

IFU har underskrevet en låneaftale på 15 mio. EUR med LM Wind Power Turkey AS, der sikrer finansiering til opførelsen af en ny vindmøllevingefabrik i Bergama, Tyrkiet.

LM Wind Power – verdens førende uafhængige leverandør af vindmøllevinger – åbner ny fabrik i Bergama, Tyrkiet. Anlægget vil være det 14. LM Wind Power anlæg i verden. Produktionen forventes at starte medio 2017 med en årlig kapacitet på 500 MW, men setuppet giver mulighed for en yderligere ekspansion på op til 2 GW.

– Det er en stor fornøjelse endelig at kunne sætte det første spadestik til en ny fabrik her i Bergama, og vi ser frem til at støtte udviklingen i området sammen med de lokale myndigheder og samarbejdspartnere, siger Ben Malefijt, LM Wind Power, VP Industrialization.

Fra produktionsstart forventes det, at fabrikken vil beskæftige omkring 450 mennesker, hvilket vil øges i forbindelse med en mulig udvidelse.

– Ud over de åbenlyse geografiske og logistiske fordele denne region repræsenterer, er der en bemærkelsesværdig lokal talentmasse, som kan drage fordel af de muligheder, vi kommer med.

– LM Wind Power har påvist gode resultater i forhold til at uddanne og fastholde folk fra de lokalsamfund, hvor vi opererer. Vi forventer at gøre det samme her i Bergama, siger Ben Malefijt.

IFU finder det vigtigt, at vedvarende energi spiller en stadig mere fremtrædende rolle i energiforsyningen i udviklingslande og vækstmarkeder. Dette projekt er det seneste eksempel på en IFU investering, der fremmer bæredygtig udvikling i tæt samarbejde med danske virksomheder, som besidder verdensklasse kompetencer, teknologi og produkter indenfor sektoren.

– IFU er glad for igen at kunne hjælpe LM Wind Power med deres geografiske ekspansion, hvilket vil give virksomheden mulighed for at spille en endnu større rolle i sektoren for vedvarende energi i regionen. Derudover vil virksomheden samtidig bidrage til den lokale udvikling ved at skabe arbejdspladser, overføre viden og opretholde høje standarder for corporate governance og virksomhedsadfærd, siger Klaus Prebensen, Investment manager hos IFU.