Nyheder

7. februar 2014

IFU INVESTERER MED DLG I KINA

DLG, der er et af Europas største landbrugsselskaber, går nu i partnerskab med et kinesisk selskab for at øge salget på verdens største marked for svinefoder. IFU skyder sammen med DLG 100 mio. kr. i det kinesiske selskab.

Kinas svinebestand er verdens største og fire gange større end svinebestanden i Europa. Samtidig er efterspørgslen på svinefoder af høj kvalitet stigende. Det får nu DLG til at gå ind på det kinesiske marked via et partnerskab med den kinesiske foderproducent PUAI Feed Group.

DLG skal bidrage med viden indenfor fremstilling af kvalitetsfoder og vitamin- og mineralblandinger, mens produktion og salg skal varetages af den kinesiske partner. Hertil kommer muligheden for eksport af specialprodukter fra DLG.

– En af DLG’s strategiske målsætninger har været at vinde fodfæste på det kinesiske marked, hvilket nu er lykkedes med aftalen, som vi forventer os meget af, siger DLG’s koncernchef Kristian Hundebøll.

PUAI Feed Group omsætter for omkring 1,2 mia. kr. og har 1500 medarbejdere. Selskabet har syv fabrikker i Kina og en samlet produktion på 320.000 tons foder årligt.

IFU bidrager med aktiekapital

Investeringen i det kinesiske selskab er på 100 mio. kr., hvilket giver en samlet ejerandel på 25 procent. IFU bidrager med 1/3 af aktiekapitalen.

– Vi er meget tilfredse med, at IFU deltager i investeringen i Kina. Det er med til at reducere vores finansielle risiko og vi får samtidig en partner med, der har stor erfaring med investeringer i Kina, og som er vant til at håndtere partnerskaber med kinesiske selskaber, siger Kristian Hundebøll.

IFU har i alt gennemført 130 investeringer i Kina. Den samlede forventede investering er på mere end 9 mia. kr., hvoraf IFU har bidraget med omkring 1,5 mia. kr. i aktiekapital og lån.