Nyheder

4. juni 2009

IFU INVESTERER MED CARLSBERG I VIETNAM

Den 2. juni blev det første spadestik taget til et helt nyt bryggeri i det sydlige Vietnam. Bryggeriet er et joint venture mellem Carlsberg og den vietnamesiske ølproducent Habeco. Den samlede investering er 42 millioner US dollars, og IFU har bidraget med et lån på 8,5 millioner US dollars.

Carlsberg og den vietnamesiske ølproducent Habeco har igangsat etableringen af et helt nyt bryggeri i det sydlige Vietnam. Bryggeriet ‘The Hanoi-Vung Tau Brewery’ opføres cirka 70 kilometer uden for Ho Chi Minh City og skal producere 500.000 HL øl pr år, når det står helt færdigt. I en eventuel anden fase kan produktionskapaciteten fordobles.

Carlsberg og Habeco står stærkt i det nordlige Vietnam, og ambitionen er, at det nye bryggeri skal bidrage til at øge markedsandelen i det sydlige Vietnam for de to virksomheder, der producerer både det traditionelle Carlsberg og Hanoi Beer.

– Det er et vigtigt skridt i vores strategi for at etablere en stærk position i det sydlige Vietnam med vores to brands Hanoi Beer og Carlsberg som flagskibe. Med det nye bryggeri under opførelse vil vi snart have en kapacitet, der er på linje med vores ambitiøse planer i det sydlige Vietnam, siger HVB’s direktør Denis Pons de Vier.

Bryggeriet skal efter planen stå færdigt i 2010 og vil, når det sættes i drift, sikre omkring 250 nye direkte lokale job.

– Det er en interessant investering, der har et godt udviklingspotentiale og vil blive en stor gevinst for det vietnamesiske samfund, både fordi det skaber nye lokale job, og fordi der sker en del teknologioverførsel i forbindelse med såvel opførelsen som driften af det nye bryggeri. Dertil kommer, at bryggeriet vil bidrage til øgede skatteindtægter via de relativt høje afgifter på øl, siger afdelingschef i IFU Peter Schwalbe.

Fakta om Vietnam:
Areal: 330.363 km2
Befolkning: 85,2m (2007)
Hovedstad: Hanoi
Valuta: Dong
BNI: USD 690