Nyheder

7. januar 2010

IFU INVESTERER MED BALTSHIP A/S I KINA

Den århusianske transportvirksomhed BaltShip A/S, som er specialist inden for projekttransporter, fortsætter den internationale ekspansion. Med etableringen af BaltShip (China) Co. Ltd. i Beijing, Kina ønsker vi at forstærke og udbygge vores tilstedeværelse på et af verdens vigtigste markeder for projektlast, udtaler Claus Holk Poulsen, Direktør for International Business Development.

Efter at have opereret som repræsentationskontor gennem de seneste 3 år er tiden nu moden til, at en forstærket operationel platform etableres. Med afsæt i vindmølleindustrien og fokus på anden projektindustri er basis absolut tilstede for at efterleve det store ambitionsniveau, vi går ind i det her med, udtaler Claus Holk Poulsen.

Som medinvestor i det nye selskab har BaltShip A/S indgået samarbejde med Investeringsfonden for Udviklingslande – IFU, som rådgiver og investerer med danske virksomheder, der ønsker at etablere sig i udviklingslande. IFU har arbejdet i Kina siden midten af 1980’erne og har indgået 100 investeringsaftaler i landet. Forventningerne til samarbejdet med IFU er store, da vi her har fundet en partner med ekstrem stor know-how i det at gøre forretning i Kina, udtaler Claus Holk Poulsen. Kombinationen af lokalkendskab krydret med den specifikke kunnen, det er at kunne håndtere komplekse transportløsninger, skal bidrage til den ekspansive udvikling, som BaltShip forudser i regionen.

Baltship (China) Co Ltd. er under daglig ledelse af danske Peter Viig Christensen, og foreløbigt med et team bestående af lokalt ansatte. Selskabet er ideelt positioneret til at udvide aktiviteterne inden for især vindmøllesektoren, hvor selskabet gennem de senere år har udført opgaver for ledende vindmølleproducenter samt den omfangsrige supply-chain. Det nødvendige produktprogram til at udføre disse krævende opgaver af overdimensioneret gods inkluderer: indlandskørsel, godshåndtering, havneoperation, befragtning, projektledelse samt andre relaterede services. Med fokus på netop projektopgaverne sikrer vi, at kunden med BaltShip som partner får en absolut specialist på dette område. Aktiviteter såsom containertransport og luftfragt udfører vi naturligvis også, men disse er kun afledte aktiviteter fra selve projektopgaven, fortæller Claus Holk Poulsen.

I takt med den globaliseringsproces, BaltShip A/S befinder sig i, er kontoret i Kina en endog meget væsentlig brik i det puslespil af partnere og egne kontorer i Danmark, USA og Australien, som er under udvikling. På sigt er det målsætningen at linke verdens hovedregioner sammen, alt sammen for at sikre konkurrencedygtige og kvalitativt optimale løsninger til vore kunder.

Som en naturlig konsekvens af den intensive kravstilling fra vore kunder, har BaltShip A/S netop opnået certificering i henhold til ISO14001 (Miljøcertificering), OHSAS18001 (Arbejdssikkerhed) samt SA8000 (Social Ansvarlighed). Således er der ikke kun fokus på at være til stede i de regioner, hvor vore services efterspørges. Den overordnede kvalitet af vores produkter skal naturligvis følge med, slutter Claus Holk Poulsen.

Claus Holk Poulsen – Director, Int. Business Development – cp@baltship.dk, + 45 87 38 21 38

Rune Nørgaard – kommunikationschef i IFU, tlf.: +45 33 63 75 60