Nyheder

24. februar 2009

IFU INVESTERER I VIRKSOMHEDER I UDVIKLINGSLANDE – DU KAN OGSÅ VÆRE MED

Merkur Udviklingslån A/S er et nyt selskab, der skal levere finansiering til bæredygtig produktion i Afrika. IFU vil investere 7,5 mio. kr. i selskabet. Nu udbydes der aktier for yderligere syv mio. kr. Danskerne har dermed en enestående chance for at kombinere forretning med økonomisk udvikling i Afrika. De udbudte aktier sælges frem til den 12. juni 2009.

Lån til 25-40 procent i rente. Det er virkeligheden for mange iværksættere og mindre firmaer i udviklingslandene – hvis de i det hele taget kan få et lån.

Årsagen er, at der i mange udviklingslande simpelthen mangler finansieringsmuligheder, der dækker feltet mellem mikrolån til små iværksættere og lån til de store veletablerede virksomheder. Derfor støder mange små og mellemstore virksomheder, der for eksempel skal udvide deres produktion, ofte på en finansiel mur, der bremser deres vækst og dermed forhindrer en positiv økonomisk udvikling i lokalområdet. Det gælder ikke mindst virksomheder, der arbejder med bæredygtig produktion.

– IFU vil gerne bidrage til væksten af virksomheder inden for handel og produktion af certificerede produkter, og derfor har vi sammen med Merkur stiftet Merkur Udviklingslån A/S, som netop kan være med til at dække det finansieringshul, der er i markedet i dag, siger Investment Manager i IFU, Kasper Svarrer.

Fokus på bæredygtig produktion
Merkur Udviklingslån A/S vil tilbyde lån på fair vilkår til virksomheder med bæredygtig produktion. Lånene skal bruges til anlægs- og driftskapital til små og mellemstore virksomheder. For at opnå lån skal virksomheden have en certificering eller være i gang med at opnå en certificering som økologisk eller biodynamisk virksomhed, fairtrade virksomhed eller bæredygtig skovproduktion. Derudover kan Merkur Udviklingslån yde lån efter tilsvarende troværdige bæredygtighedskriterier, for eksempel til udbredelse af vedvarende energi. Lånene vil typisk være på 300.000 – 500.000 kroner.

Merkur Udviklingslån A/S er stiftet i et samarbejde mellem Andelskassen Merkur og IFU, som begge har mange års erfaring med at finansiere initiativer inden for bæredygtighed i udviklingslande. Merkur Udviklingslån er et selvstændigt selskab, der varetager den daglige drift af selskabets forretning og investeringer. IFU vil investere 7,5 mio. kr. i selskabet, og nu udbyder Merkur 7.000 stk. aktier à 1.000 kroner for at sikre sin del af finansieringen

Du kan også investere
Ved at investere i Merkur Udviklingslån A/S er du med til at fremme virksomheder og kooperativer, der ansætter et stort antal mennesker i produktionen, og som dermed bidrager til en positiv økonomisk udvikling i lokalsamfundene. På længere sigt kan lånet fra Merkur Udviklingsbank samtidig være med til at forbedre virksomhedernes stilling over for de lokale banker.

Merkur Udviklingslån A/S stræber efter et årligt afkast til investorerne på 5-6 procent efter en indkøringsperiode på tre år. Dermed vil investorerne både bidrage til at udvikle erhvervslivet, bæredygtig produktion og styrke den økonomiske vækst i udviklingslandene, samtidig med at den indskudte kapital forrentes.

Du kan tegne aktier i Merkur Udviklingslån A/S frem til den 12. juni 2009

Download pjece om Merkur Udviklingslån A/S: Investér bæredygtigt i udviklingslande

Læs mere om hvordan du kan investere i Merkur Udviklingslån A/S

Yderligere oplysninger: Investment Manager; Kasper Svarrer på telefon 33 63 75 00