Nyheder

24. april 2019

IFU INVESTERER I STORT VINDPROJEKT I UKRAINE

IFU har godkendt medfinansieringen af et stort vindmølleprojekt i det sydøstlige Ukraine med en kapacitet på 250 megawatt. Den samlede investering er på 2,8 milliarder kroner. Vindprojektet er IFU’s femte investering i vedvarende energi i Ukraine, og den samlede kapacitet er nu på 360 megawatt.

Ukraines energisektor er nedslidt og har i høj grad brug for at blive moderniseret. Derfor har Ukraine udviklet en ambitiøs strategi om at øge den hjemlige produktion og at vedvarende energikilder skal udgøre 25 procent af den samlede energiforsyning i 2035.

For at understøtte denne strategi har IFU i de seneste år investeret i fire vedvarende energiprojekter i Ukraine. Og nu har IFU godkendt medfinansieringen af Syvash Windfarm i den sydøstlige del af landet, tæt på Krim.

– Vi er meget glade for at være involveret i Syvash-projektet, fordi det passer godt ind i vores strategi om at øge vores andel af investeringer i vedvarende energi og støtte udvidelsen og moderniseringen af den uafhængige energisektor i Ukraine, siger IFU’s CEO Torben Huss.

Skal opføre 64 vindmøller

Syvash Windfarm er et projekt på 250 megawatt udviklet af norske NBT og franske Total EREN. De samlede projektomkostninger er på 2,8 milliarder korner, hvoraf IFU har bidraget med 112 millioner kroner i lånefinansiering.

Der skal opføres 64 vindmøller på hver 3,9 megawatt, som leveres af tyske Nordex. Projektet omfatter også en transformerstation og en transmissionslinje, som skal forbinde projektet til det nationale distributionsnet.

Ren energi til 100.000 husstande

Syvash bliver bygget i to faser på hver 125 megawatt, og det forventes, at begge faser gennemføres i 2019. I byggefasen vil projektet skabe ca. 300 arbejdspladser, og efterfølgende vil det beskæftige 50 medarbejdere.

Når projektet er fuldt implementeret, forventes produktionen at være på 850 gigawatt om året, hvilket svaret til forbruget i ca. 100.000 husstande. Den samlede CO2-reducktion forventes at være på 7,6 millioner tons i projektets levetid.

I Ukraine har IFU også medfinansieret Karpatsky Wind på 21 megawatt, Yavoriv Solar på 36 megawatt, KNESS Solar på 34 megawatt og Ganska Solar på 19 megawatt, hvilket sammen med Syvash bliver til 360 megawatt.