Nyheder

2. september 2011

IFU INVESTERER I NY GRØN AFRIKA-FOND

DI Frontier Market Energy & Carbon Fund er navnet på en ny fond, der skal investere i vedvarende energi i Afrika. IFU har sammen med en række institutionelle investorer samlet investeret 450 mio. kr. i fonden. Kim Gredsted, der er tidligere senior investment manager i IFU, er partner i det management team, der skal forvalte fonden.

Væksten i mange afrikanske lande er høj, og efterspørgslen på energi er stor. Den nye fond DI Frontier Market Energy & Carbon Fund skal bidrage til at udbygge den vedvarende energi i Afrika og dermed bidrage til en fortsat vækst på et bæredygtigt grundlag.

IFU har sammen med både danske og udenlandske institutionelle investorer som for eksempel PFA, PensionDanmark, Tryg, engelske CDC samt sydafrikanske Fabvest investeret 450 mio. kr. i fonden.

– Manglen på energi er en af de helt store udfordringer i Afrika, hvor kun 20-25 procent af befolkningen har adgang til elektricitet, og hvor mange strømafbrydelser betyder midlertidige stop for virksomhedernes produktion. Investeringer i energi er derfor afgørende for, at den positive udvikling i Afrika kan fortsætte, siger Torben Huss, vicedirektør i IFU.

Dansk teknologi i spil

Fonden er etableret i Danmark, men vil blive drevet fra kontorer i både Danmark og det østlige Afrika. Investeringerne vil blive foretaget i energiprojekter, der udvikles i samarbejde med lokale afrikanske virksomheder og i mange tilfælde tillige med danske virksomheder med ekspertise inden for vedvarende energi. Fokus er i første omgang rettet mod Uganda, Kenya og Tanzania.

– Vedvarende energi i Afrika er et nyt marked for dansk erhvervsliv og vores håb er derfor, at fonden udover at kunne bidrage til en positiv udvikling i Afrika også kan medvirke til, at danske virksomheder får fodfæste på nogle nye vækstmarkeder. Dermed er fonden en meget præcis spejling af IFU’s formål, siger Torben Huss.

Investeringsrådgiver fra IFU

Fonden administreres af et nyetableret investeringsteam, Frontier Investment Management, der har stor erfaring med forretningsudvikling og investering i Afrika og andre emerging markets. En af partnerne i investeringsteamet er Kim Gredsted, der er tidligere senior investment manager i IFU, og i perioden 2008-2010 var leder af IFU’s regionale kontor i Sydafrika.

Yderligere oplysninger: Kommunikationschef Rune Nørgaard, tlf.: 33 63 75 60