Nyheder

27. oktober 2015

IFU INVESTERER I MIKROFINANS I MYANMAR

IFU bidrager via en investering i mikrofinansieringsvirksomheden BOPA til, at flere fattige i Myanmar får adgang til mikrolån, der kan hjælpe dem til at forbedre deres tilværelse.

Adgang til kapital er en mangelvarer i udviklingslande og en af de udfordringer, der skal løses, hvis fattige mennesker skal have en bedre chance for at komme i gang med eller udvikle deres forretning og dermed forbedre deres tilværelse.

80 procent kan ikke få et lån i banken

Ud af Myanmars samlede befolkning på mere end 50 millioner har omkring 80 procent af indbyggerne ikke adgang til officielle finansielle kanaler, og de er derfor henvist til at låne af familie eller lokale lånehajer. Det ønsker regeringen i Myanmar at ændre på og har derfor givet mikrofinansiering særlig høj prioritet.

Mikrofinansvirksomheden BOPA (Base of Pyramid Asia) har brugt de seneste år på at vurdere mulighederne i Myanmar og har nu besluttet at investere direkte i Amfim, der er en lokal mikrofinansieringsbank i Myanmar.

Når hovedparten af Myanmars befolkning ikke har adgang til at optage almindelige banklån, er der jo et kæmpe potentiale indenfor denne sektor, siger Christian Andersen, CEO i BOPA.

IFU ser gode muligheder i Myanmar

IFU har de senere år fulgt godt med i udviklingen i Myanmar og har flere gange besøgt landet sammen med danske virksomheder for nærmere at vurdere potentialet og forretnings-mulighederne i landet.

– Vi har et klart ønske om at blive eksponeret i Myanmar og med vores investering i BOPA kan vi forhåbentlig være med til at understøtte en god udvikling i landet og samtidig få et rimeligt afkast. Med investeringen får vi også en bedre indsigt i den finansielle sektor i Myanmar, som vi kan benytte i vores rådgivning af andre danske virksomheder, der overvejer at etablere sig i Myanmar, siger Otto Vinther Christensen, Investment Director i IFU.