Nyheder

21. december 2021

IFU INVESTERER I CLEANMAX

IFU investerer 222 mio. kr. i CleanMax, en førende virksomhed inden for vedvarende energi til erhvervs- og industrisegmentet i Asien, som har opbygget en samlet kapacitet på mere end 750 MW sol- og hybrid vind/solenergi.

Indien er den tredjestørste forbruger af elektricitet i verden. I dag er 60 % af landets forbrug baseret på fossile brændstoffer, især kul. Med investeringen på 222 mio. kr. i CleanMax bidrager IFU til den grønne omstilling og gør det lettere for indiske virksomheder at reducere deres klimaaftryk.

“Investeringen i CleanMax er i overensstemmelse med vores ambition om at fremme den grønne omstilling i udviklingslande og vækstmarkeder. Vores investering vil bidrage til at reducere klimaaftrykket fra indiske virksomheder yderligere og hjælpe Indien med at nå sit mål om en samlet kapacitet på 450 gigawatt vedvarende energi i 2030.”

Torben Huss, CEO, IFU.

Installerer ekstra kapacitet på to gigawatt
CleanMax, der blev grundlagt i 2011, tilbyder bæredygtige energiløsninger til førende virksomheder i Asien. Det sker gennem installering af sol- og vindprojekter, som er baseret på en Build Own Operate-model, hvor der leveres grøn elektricitet via langsigtede aftaler, hvilket skaber betydelige besparelser for slutbrugerne. Virksomheden samarbejder med over 150 kunder, heriblandt Facebook, Adobe, Cargill Foods, Volvo, Tata Group, Mahindra Group, Grasim, MG Motors m.fl.

CleanMax vil bruge den nye investering til yderligere vækst inden for vedvarende energi i erhvervs- og industrisegmentet i Indien samt i Mellemøsten og Sydøstasien. Virksomheden er allerede klar til at gennemføre en række nye investeringer i sol-, vind- og hybrid vind/solprojekter i flere indiske stater, bl.a. Karnataka, Gujarat, Maharashtra, Haryana, Uttar Pradesh og Tamil Nadu for at imødekomme erhvervskundernes behov.

CleanMax har et lovende vækstpotentiale, og ambitionen er at installere kapacitet på yderligere 2 gigawatt vedvarende energi i de næste tre år.

Støtte til det strategiske partnerskab mellem Indien og Danmark
Investeringen i CleanMax er IFU’s anden inden for vedvarende energi i Indien, efter at Indiens premierminister Narendra Modi og den danske statsminister Mette Frederiksen underskrev den dansk/indiske grønne strategiske partnerskabsaftale i 2020.

“Vi er meget tilfredse med, at IFU  gennem denne investering i CleanMax kan understøtte den grønne strategiske partnerskabsaftale mellem Indien og Danmark. Vi er klar til at fortsætte vores indsats inden for vedvarende energi og andre grønne investeringer i Indien.”

Deepa Hingorani, Vice President, North and South Asia i IFU.

Investerer sammen med Augment Infrastructure
IFU’s investering foretages på vegne af Danish SDG Investment Fund, som er baseret på kapitalindskud fra den danske stat, større danske pensionsselskaber og private investorer. IFU investerer desuden i CleanMax sammen med Augment Infrastructure, som investerede i virksomheden tidligere på året. Augment er en infrastrukturinvestor med primært fokus på vækstmarkeder på tværs af sektorer som energi, vand og sanitet, telekommunikation og transport. IFU’s partnerskab med Augment skaber en kombination af færdigheder, netværk og erfaring, der kan fremskynde CleanMax’ vellykkede ekspansion.

Kuldeep Jain, Founder and Managing Director, CleanMax, siger: “Vi er glade for at byde IFU velkommen som investor sammen med UK Climate Investments (UKCI) og Augment Infrastructure. Investeringen gør os i stand til at tilbyde endnu flere hybride sol/vindløsninger og øge vores kapacitet fra 750 til 2.500 MW over de næste tre år. I en tid, hvor effekten af klimaforandringerne kan mærkes overalt på Jorden, er jeg sikker på, at CleanMax vil vokse og fortsat være den foretrukne bæredygtighedspartner for virksomheder i Asien.”

Om CleanMax:
CleanMax er Asiens største leverandør af sol- og vindkraftløsninger til virksomheder og institutionelle kunder. Virksomheden blev grundlagt i 2011 i Indien og har med succes etableret mere end 350 projekter for over 150 virksomheder med en samlet kapacitet på over 750 MW i Indien, De Forenede Arabiske Emirater og Thailand.

CleanMax understøttes af udenlandske institutionelle investorer som Augment Infrastructure, som er en amerikansk fund manager, UK Climate Investments (UKCI), et joint venture mellem Green Investment Group og den britiske regerings Department for Business, Energy and Industrial Strategy, og IFU via Danish SDG Investment Fund, som er baseret på indskud fra den danske stat, større danske pensionsselskaber og private investorer.

Yderligere oplysninger: https://www.CleanMax .com/