Nyheder

8. januar 2020

IFU INVESTERER I AFRIKANSK BANK

Udvikling af den finansielle sektor i udviklingslandene har et stort potentiale for at skabe positive udviklingseffekter gennem finansiering af lokale virksomheder, infrastruktur og energi. IFU har et nyt strategisk fokus på den finansielle sektor og har besluttet at investere 132 millioner kr. i Trade and Development Bank, som er grundlagt af de afrikanske COMESA-medlemsstater.

Der er ofte utilstrækkelig adgang til finansielle serviceydelser i udviklingslandene. Dette hæmmer den lokale økonomiske vækst og sociale udvikling. IFU har derfor et strategisk fokus på at forbedre finansielle serviceydelser ved at investere i finansielle institutioner, herunder banker.

Den 9. december 2019 underskrev IFU en investeringsaftale på 132 millioner kr. med Trade and Development Bank (TDB), der er etableret af de 22 øst- og sydafrikanske COMESA-medlemsstater.

”Det er os en stor glæde at byde IFU velkommen i vores sammenslutning af institutionelle investorer. Investeringen i TDB’s risikovillige kapital er en nyt uudforsket område for europæiske institutionelle investorer, og vi hylder IFU for at være europæisk pioner og ser frem til et tæt samarbejde om en bæredygtig økonomisk udvikling af regionen.”

Admassu Tadesse, TDB President og CEO.

Integration og udvikling

The Trade and Development Bank har mandat til at finansiere og fremme handel, regional økonomisk integration og bæredygtig udvikling gennem finansiering af handelsvirksomheder, projekt- og infrastrukturfinansiering samt investeringspleje og konsulentydelser.

“TDB er en vigtig institution med en betydelig indflydelse på integration og bæredygtig udvikling af Øst- og Sydafrika. Vi er meget glade for at indgå i dette nye partnerskab, og vi tror på, at vores investering kan hjælpe TDB i deres vigtige bestræbelser på at mobilisere mere privat finansiering til Afrika.”

Torben Huss, CEO, IFU

De to partnere har også underskrevet en samarbejdsaftale, der omfatter forskellige nye initiativer såsom TDB’s SMV-program, fonde til specielle formål og teknisk assistance. Derudover vil TDB og IFU udforske medfinansieringsmuligheder gennem forskellige finansieringsstrukturer og vidensdeling om nøglesektorer, som omfatter landbrug, sundhed, uddannelse, energi, hoteller og infrastruktur.

”Vi ser frem til dette samarbejde og til i fælleskab at udvikle målrettede initiativer som f.eks. finansiering af SMV’er såvel som investeringer i landbrug og infrastruktur, som er afgørende for at nå de bæredygtige udviklingsmål”, siger Torben Huss.