Nyheder

1. maj 2013

IFU INDKALDER IGEN NOMINEREDE TIL CSR INVESTMENT PRISEN

IFU uddeler for tredje gang prisen IFU CSR Investment, der gives for den mest bæredygtige danske investering i udviklingslande. Prisen overrækkes i forbindelse med CSR AWARDS 2013.

CSR Fonden arrangerer for tredje gang CSR AWARDS med faglige arrangementer over to dage, internationale toptalere, underholdning og award-show. Hovedtaler er FN’s tidligere generalsekretær Kofi Annan, der stod fadder til FN’s Global Compact og har medvirket til at sætte CSR på den globale dagsorden. CSR AWARDS 2013 finder sted i Holstebro den 16. og 17. september 2013. I den forbindelse uddeles prisen IFU CSR Investment.

– Vi arbejder med at skabe bedre vilkår i udviklingslande. Derfor er det vigtigt for os, at vores investeringer både er økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtige. Med prisuddelingen vil vi gerne vise, at rigtig mange danske virksomheder gør en stor indsat på CSR-området – også når de arbejder uden for landets grænser, siger Birgitte Bang Nielsen, der er CSR-chef i IFU.

IFU CSR Investment gives til et selskab i et udviklingsland, som gør en særlig CSR-indsats inden for bæredygtig udvikling. Selskabet skal kunne vise, at CSR er en del af forretningsstrategien, og at det overholder internationale standarder for social, miljømæssig og økonomisk udvikling.

Selskabet skal vise, at det i praksis overholder lovgivningen indenfor CSR-området i det land, selskabet opererer i. Tilsvarende skal det vise, at det overholder væsentlige internationale standarder indenfor menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption, og dermed følger principperne i fx Global Compact.

Samtidig skal selskabet have bidraget proaktivt og positivt til opfyldelsen af et eller flere af de internationale principper for bæredygtig udvikling, herunder FN’s udviklingsmål – Millennium Development Goals (MDG).

Er du interesseret i at få yderligere information om, hvordan du indstiller en virksomhed til IFU’s CSR pris, kan du kontakte Birgitte Bang Nielsen via mail bbn@ifu.dk eller telefon +45 33 63 75 00.

Ansøgningsfrist for indstillinger til prisen IFU CSR Investment er 30. juni 2013.

Ansøgningsskema kan hentes her på dansk og engelsk.

Se IFU CSR cases her.