Nyheder

3. december 2019

IFU FÅR 1 MILLIARD KR. TIL AT STYRKE GRØN OMSTILLING I UDVIKLINGSLANDE

Finansloven for 2020 styrker IFU’s muligheder for at bidrage yderligere til den grønne omstilling i udviklingslande. Det sker gennem Danmarks Grønne Fremtidsfond, hvor der etableres en statslig garantiramme på 1 milliard kr.

IFU har gennem de senere år øget investeringerne i klima og grøn omstilling i udviklingslande. Det er bl.a. sket i samarbejde med danske pensionsselskaber i en klimainvesteringsfond og en verdensmålsfond. Med den nye finanslov får IFU på baggrund af en garantiramme på 1 milliard kr. via Danmarks Grønne Fremtidsfond mulighed for at øge investeringerne yderligere.

“Der er et meget stort behov for at investere i den grønne omstilling i udviklingslande, og derfor er jeg meget tilfreds med, at regeringen nu giver os endnu bedre muligheder for at investere i flere projekter indenfor f.eks. vedvarende energi og vand,”

Michael Rasmussen, bestyrelsesformand for IFU og CEO i Nykredit.

Investeret i 1.000 megawatt grøn energi

IFU har gode erfaringer med at investere i vedvarende energi og har indtil videre bidraget til etableringen af 1.000 megawatt sol og vindenergi i bl.a. Kenya, Egypten og Mongoliet. Derudover har IFU investeret i f.eks. vandrensning i Indien og energieffektivisering i Malaysia. Investeringerne har medvirket til at øge energiforsyningen og reducere CO2-udledningen.

– Alene i Afrika er der omkring 600 millioner mennesker, der ikke har adgang til strøm, og hvis vi skal bidrage til at løse det problem, uden at udledningen af CO2 eksploderer, er der behov for at øge investeringerne i vedvarende energi markant, siger Torben Huss, administrerende direktør i IFU.

Danske virksomheder kan bidrage

Danske virksomheder har længe været førende i den grønne omstilling og har derfor udviklet teknologier og løsninger, som der også er behov for i udviklingslandene. Det gælder f.eks. Vestas, Grundfos og Danfoss. IFU har vist, at det er muligt at gennemføre grønne investeringer i udviklingslande på et kommercielt grundlag.

– Danmark har et rigtig solidt udgangspunkt for at bidrage til både at reducere fattigdom og bekæmpe klimaudfordringerne i udviklingslande, og jeg håber, at den ekstra milliard kr. kan medvirke til, at flere danske virksomheder fremadrettet prioriterer dette som en del af deres forretningsstrategi, siger Torben Huss.