Nyheder

13. december 2010

IFU DELTAGER I UDENRIGSMINISTERENS BESØG I INDIEN

IFU - Investeringsfonden for udviklingslande deltager i udenrigsminister Lene Espersens besøg i Indien fra den 13. - 16. december. Både afdelingsleder Peter Schwalbe fra København og Deepa Hingorani, leder af IFU's kontor i New Delhi, indgår i den erhvervsdelegation, der følger med på ministerens besøg.

IFU, der rådgiver og investerer med danske virksomheder i udviklingslande, har i mere end 25 år arbejdet i Indien. Fonden har indgået aftaler med mere end 80 danske projektselskaber i Indien, der samlet forventes at investere for 17 mia. kr. Heraf har IFU bidraget med knap 900 mio. kr. i form af aktiekapital og lån.

Formålet med IFU’s investeringer er at fremme økonomisk og social udvikling i investeringslandene. Men samtidig bidrager investeringerne til, at danske virksomheder kan få fodfæste på nye vækstmarkeder.

Rådgivning on location

IFU har gennem årene oparbejdet stor viden og indsigt i muligheder og udfordringer på det indiske marked og er således i dag en af de mest erfarne danske investorer i Indien. Fonden har regionalt kontor i New Delhi, der tilbyder rådgivning i forbindelse med etablering i Indien og efterfølgende via deltagelse i datterselskabets bestyrelse.Â

Finansiering til dansk energieksport

Udenrigsministerens besøg sætter blandt andet fokus på grøn energi og de store muligheder, der er for danske energivirksomheder på det indiske marked. IFU er sammen med Nordjysk Elhandel ved at opstarte en finansieringsfacilitet, der skal bidrage med egenkapital i energiprojekter og dermed bidrage til at øge dansk energieksport til Indien. Den nye facilitet vil blive præsenteret i forbindelse med besøget.

Mikrofinansiering

I samarbejde med pensionskasserne PKA og PBU har IFU etableret en mikrofinansieringsfond, der blandt andet skal operere i Indien. Målsætningen er, at fonden skal bidrage til, at fattige indere får adgang til lån på fair vilkår og dermed mulighed for at forbedre deres levevilkår.