Nyheder

22. oktober 2021

IFU BIDRAGER TIL PRODUKTION AF COVID-19 VACCINE I AFRIKA

I Afrika fremstilles kun omkring én procent af de vacciner, der er behov for på kontinentet. For at kunne forøge antallet af vacciner investerer IFU og en gruppe af udviklingsfinansieringsinstitutioner i Aspen Pharmacare Holdings Limited, der producerer Covid-19 vacciner i Afrika.

Covid-19 pandemien har haft store negative konsekvenser i Afrika, og sammenlignet med andre dele af verden halter udrulningen af vacciner på kontinentet bagefter.

For at kunne imødegå denne udfordring, investerer IFU og en række andre  udviklingsfinansieringsinstitutioner nu i Aspen Pharmacare Holdings Limited, der producerer Johnson & Johnson vaccinen i Sydafrika.

“Vores fælles investering i Aspen er et solidt skridt fremad i at hjælpe Afrika med a fremstille Covid-19 vacciner til deres egen befolkning. Forhåbentlig vil den hjælpe til med at fremskynde udrulningen af vacciner på tværs af kontinentet, reducere infektionstallene og føre til en hurtigere genopretning af økonomien.”

Torben Huss, CEO i IFU.

Nyt produktionsanlæg i Sydafrika
Aspen er en medicinalvirksomhed, der producerer og markedsfører 15 brands. Selskabet har hovedkontor i Durban, Sydafrika, er aktiv i over 50 lande og driver 23 produktionsanlæg fordelt på 15 lokationer. Samlet har Aspen ca. 9.000 ansatte.

Aspen har investeret i en ny produktionslinje til certificerede sterile injicerbare lægemidler på sit eksisterende anlæg i Gqeberha (tidligere Port Elizabeth). Her skal selskabet producere sin anæstesiportefølje og anden steril medicin, inklusiv Covid-19 vacciner.

Covid-19 finansiering fra IFU
Finansieringen til Aspen Pharmacare kommer delvist fra European Financing Partners, som er et fælles initiativ på 2 mia. kr. mellem Den Europæiske Investeringsbank og flere europæiske udviklingsfinansieringsinstitutioner, inklusiv IFU. Partnerskabet blev etableret for at sikre væsentlig finansiering af nye initiativer og for at afbøde manglen på finansiering fra kommercielle banker i kølvandet på f.eks. Covid-19. I 2020 gav IFU et tilsagn på 113 mio. kr. til European Financing Partners.

“Ved at yde finansiering til Aspen Pharmacare har European Financing Partners’ initiativ bevist sin relevans, og vi ser frem til at bidrage til flere projekter, som kan hjælpe de afrikanske lande med at komme stærkere og grønnere tilbage efter Covid-19 pandemien,” siger Torben Huss.