Nyheder

17. maj 2021

IFU BIDRAGER MED KAPITALFORHØJELSE PÅ USD 20 MILLIONER TIL AFRICAN GUARANTEE FUND

African Guarantee Fund hjælper aktuelt finansielle institutioner og SMV’er med at begrænse omkostningerne ved COVID-19 og sikre, at de kan overleve efter covid. Med en kapitalforhøjelse til African Guarantee Fund bidrager IFU til, at afrikanske SMV’er kan komme stærkere tilbage med fokus på grøn omstilling og reduktion af klimaaftryk.

African Guarantee Fund (AGF) har i dag modtaget en kapitalforhøjelse på USD 20 millioner fra IFU til facilitering af grøn SMV-finansiering i Afrika. Kapitalforhøjelsen er delvist finansieret af den danske regering som en del af den danske COVID-19 Hjælpepakke III. Den samlede danske investering i African Guarantee Fund er nu på USD 72 millioner.

Kapitalforhøjelsen giver African Guarantee Fund mulighed for at åbne yderligere op for finansiering til små og mellemstore virksomheder (SMV) i Afrika. SMV’erne på kontinentet har oplevet faldende kreditværdighed pga. de økonomiske konsekvenser af COVID-19. En rapport fra UN Economic Commission for Africa 2020 peger på, at virksomhedslukninger, manglende driftskapital og faldende efterspørgsel har været de største udfordringer for SMV’er i Afrika under pandemien.

”Den første danske investering i African Guarantee Fund havde ikke alene en økonomisk og social effekt, men tiltrak også yderligere finansiering fra andre udviklingsfinansieringsinstitutioner. Vores mål er at holde SMV’erne i live og at bevare de arbejdspladser, de har skabt, samt at sikre den grønne omstilling. Med denne kapitalforhøjelse øger vi vores muligheder for at tilbyde grønne garantier til finansielle institutioner, der vil kunne fremskaffe bæredygtig finansiering til den grønne omstilling i Afrika,” AGF hjælper i øjeblikket finansielle institutioner og SMV’er med at begrænse omkostningerne ved COVID-19 og sikre, at de kan overleve efter covid.”

Jules Ngankam, CEO i African Guarantee Fund.

”Private SMV’er er afgørende for at skabe og bevare anstændige job i Afrika, men de oplever massive udfordringer under COVID-19 krisen. AGF er i en god position til at afbøde de negative konsekvenser og hjælpe afrikanske SMV’er med at komme stærkere og grønnere tilbage. De 20 millioner dollars fra IFU bidrager til SMV’ernes grønne omstilling med fokus på at reducere klimaaftrykket og skabe job. Vi er sikre på, at vores investering vil tiltrække andre investorer, som kan se AGF’s potentiale, når det gælder om at udfylde det store hul, der er i SMV-finansiering i Afrika,” siger Torben Huss, CEO i IFU.

Hovedformålet med African Guarantee Fund er at udfylde et finansieringshul til SMV’er i Afrika, som vurderes at være på USD 300 milliarder. Med kapitalforhøjelsen fra IFU vil AGF kunne opnå en endnu større økonomisk og social effekt, da investeringen vil give adgang til mere end USD 400 millioner til finansiering af SMV’er.

African Guarantee Fund
African Guarantee Fund er ikke bank, men en finansiel institution, der har til formål at fremme økonomisk udvikling, øge beskæftigelsen og mindske fattigdommen i Afrika via garantiprodukter og hjælp til kapacitetsudvikling til finansielle institutioner, som især skal understøtte SMV’er i Afrika.

African Guarantee Fund blev grundlagt af den danske regering via DANIDA, den spanske regering via Spanish Agency for International Cooperation and Development (AECID) og African Development Bank (AfDB). Ud over IFU er French Development Agency (AFD), Nordic Development Fund (NDF) og KfW Development Bank investorer i AGF.

AGF har en AA rating hos Fitch Ratings Agency.

Se mere på www.africanguaranteefund.com