Nyheder

8. september 2005

IFU BEDER FAGBLADET 3F OM AT RETTE

Under overskriften ”IFU’s kineserier” bringer Fagbladet i nr. 16 en artikel om virksomheden bb electronics fabrik i Suzhou i Kina.

Under overskriften “IFU’s kineserier” bringer Fagbladet i nr. 16 en artikel om virksomheden bb electronics fabrik i Suzhou i Kina.

Artiklen hævder at IFU har pustet tallene for beskæftigelsen op, men 3F tager fejl idet journalisten forbytter de forventede beskæftigelsestal med de realiserede tal for beskæftigelsen.

Da projektet tog sin begyndelse præsenterede bb electronics IFU for en forretningsplan som beskrev, hvordan projektet kunne forventes at udvikle sig herunder en forventning om 550 arbejdspladser, når projektet var oppe på fuld kapacitet. Det er det tal IFU opgiver i sin årsrapport.

Men beskæftigelsen vil i de fleste firmaer variere gennem årene – i nogle går det bedre end forventet – i andre bliver der færre beskæftigede. bb electronics har oplyst, at der p.t. er skabt 186 lokale arbejdspladser – og dette tal forventes at stige langsomt, men sikkert.

3F finder det mærkeligt, at IFU kan tage fejl med hensyn til antallet af arbejdspladser. Men her er det 3F der tager fejl idet IFU opgiver den forventede, direkte beskæftigelseseffekt i de projekter, hvor der er indgået en aftale om at investere sammen.

IFU har svært ved at se, hvorfor vi skulle vildlede omgivelserne og henviser til IFU’s hjemmeside, som tilbageviser påstande fra Fagbladet /3F.

Vi er faktisk ret godt tilfredse med det arbejde vi – i samarbejde med erhvervslivet – udfører.

København den 8. september 2005
Frank Norman Larsen