< Tilbage til nyheder

15. oktober 2014

IFU ÅBNER KONTOR I COLOMBIA

I forbindelse med handels- og udviklingsministerens besøg åbner IFU’s nye regionale kontor i Colombia. Kontoret skal styrke IFU’s rådgivning til danske virksomheder i Latinamerika og bidrage til at øge danske investeringer i regionen. Ny Regional Director er Dan Larsen, der i flere år har arbejdet i Latinamerika blandt andet for Mærsk.

I forbindelse med handels- og udviklingsministerens besøg i Colombia og Peru åbner IFU officielt sit nye regionale kontor i Bogota i Colombia. Kontoret er placeret i tilknytning til den danske ambassade.

IFU har bred erfaring fra knap 130 investeringer i Latinamerika, og med etableringen af en ny klimainvesteringsfond er det forventningen, at flere danske virksomheder vil udnytte forretningsmulighederne i regionen.

Dan Larsen er Regional Director for IFU’s nye regionale kontor. Han har tidligere arbejdet i flere år i Latinamerika blandt andet for Mærsk, og efter nogle år i Danmark er han nu tilbage og klar til at hjælpe dansk erhvervsliv.

– Latinamerika er interessant for dansk erhvervsliv, og der er mange uudnyttede muligheder. Det gælder ikke mindst indenfor klima- og energiområdet, hvor der er stort fokus på vedvarende energi og energieffektivisering i mange af landene som for eksempel Brasilien, Mexico og Chile, siger Dan Larsen.

Nye investeringer aftalt

Klimainvesteringsfonden, der startede i januar 2014, har allerede indgået den første investering i Brasilien. Investeringen er foretaget i samarbejde med den danske virksomhed AVK, der har etableret en fabrik, som producerer vandbesparende pumper. IFU og Klimainvesteringsfonden forhandler aktuelt om investeringer i flere vindfarme i regionen.

Under ministerens besøg i Peru underskriver IFU en ny aftale med den dansk-peruvianske landbrugsvirksomhed DanPer. Efter flere udvidelser, blandt andet finansieret af IFU, er DanPer i dag blandt Perus største eksportører af landbrugsprodukter som for eksempel asparges, avocado og druer.

IFU deltager i ministerens besøg

Når ministeren kommer på besøg, deltager både Dan Larsen fra regionalkontoret i Colombia og IFU’s Executive Vice President Torben Huss. Journalister kan komme i kontakt med de to via IFU’s kommunikationsafdeling.