Nyheder

4. oktober 2018

HALDOR TOPSØE, IFU OG DAF INVESTERER I PRODUKTION AF GØDNING

En ny topmoderne gødningsfabrik i Indien skal producere kunstgødning, der kan øge udbyttet i indisk landbrug. Haldor Topsøe investerer sammen med IFU og Danish Agribusiness Fund i den nye fabrik, der med Haldor Topsøes verdensledende teknologi bliver en af de mest effektive og miljøvenlige i Indien.

I Indien er der brug for kunstgødning, som kan bidrage til at øge udbyttet fra lokal landbrugsproduktion og dermed udbuddet af fødevarer. Ramagundam Fertilizer, der er en ny topmoderne gødningsfabrik, skal medvirke til dette og er samtidig en del af den indiske regerings strategi, som skal gøre landet selvforsynende med kunstgødning.

Haldor Topsøe, IFU og Danish Agribusiness Fund investerer godt 150 millioner kr. i den nye fabrik. Det sker i samarbejde med en række indiske virksomheder som bl.a. National Fertilizers Ltd., Engineers India Ltd. og Fertilizer Corporation of India Ltd. Den samlede projektsum er på godt fem milliarder kroner.

– Topsøes og IFU’s investering er en meget vigtig del af den samlede finansiering, og vi ser den som et signal om deres tillid til den lokale ledelse og det samlede projekt. Topsøes deltagelse er med til at sikre optimal drift og høj energieffektivitet. Derudover vil Topsøes og IFU’s deltagelse i bestyrelsen bidrage til god selskabsledelse og solid teknisk indsigt, siger Mr. V. K. Malhotra, CEO, Ramagundam Fertilizer.

Effektiv og miljøvenlig produktion

Ramagundan Fertilizer, der er placeret i staten Telangana, afløser en nedslidt og nu nedlagt fabrik, der var baseret på kul. Den nye kunstgødningsfabrik benytter naturgas i produktionen og bliver med Haldor Topsøes proces- og katalyseteknologi en af de mest effektive og miljøvenlige i Indien. Den samlede produktion er på 1,3 millioner ton urea om året, hvilket svarer til cirka fire procent af det indiske forbrug.

– Topsøe har gennem mange år været til stede på det indiske marked, hvor vores verdensledende teknologi har været afgørende for at etablere en national produktion af kunstgødning. Vi er derfor meget tilfredse med, at vi nu gennem investeringen i Ramagundam kan udvide vores engagement og bidrage til revitaliseringen af den indiske gødningssektor, siger Amy Herbert, Executive Vice President and Deputy CEO, Topsøe.

Et vigtigt bidrag til udviklingen i Indien   

Den indiske landbrugssektor har stor betydning for landet, da den både udgør en stor del af økonomien og samtidig spiller en afgørende rolle for forsyningen af fødevarer til den store befolkning. Indtil 2005 var landet selvforsynende med kunstgødning, men importerer i dag 25 procent af den samlede årlige efterspørgsel på mere end 30 millioner tons urea. Derfor har den indiske regering i de seneste 10 år arbejdet på at øge investeringerne og produktionskapaciteten i landets kunstgødningssektor. Udover produktion af kunstgødning vil den nye fabrik bl.a. bidrage med godt 400 nye job og lokale skatteindtægter.

– Vi er meget tilfredse med vores investering i Ramagundam Fertilizer, som er vigtig for Indiens ambition om igen at blive selvforsynende med den kunstgødning, der er afgørende for landets udvikling og forsyning af fødevarer til de mere end 1,3 mia. indere, siger Torben Huss, konstitueret CEO i IFU