Nyheder

16. juni 2016

HALDOR TOPSØE ÅBNER FØRSTE FABRIK I KINA

Haldor Topsøe har åbnet sin første fabrik i Kina. Fabrikken, der er etableret med finansiering fra IFU, producerer katalysatorer til tunge dieselkøretøjer og vil dermed medvirke til at forbedre luftkvaliteten markant.

Den 16. juni 2016 åbnede Haldor Topsøe officielt en avanceret katalysatorfabrik i Tianjin 150 km sydøst for Beijing – en investering på 600 millioner kroner.

– Topsøe er stærkt knyttet til Kina, og det er ingen tilfældighed at vores fabrik – vores største investering nogensinde – er placeret her. Kina er et vigtigt marked for os, og vi er overbevist om at produktionen af avancerede katalysatorer vil være et relevant bidrag til at opnå Kinas ambitiøse miljømål, siger Bjerne S. Clausen, CEO i Haldor Topsøe.

Fabrikken producerer katalysatorer som renser udstødningen fra dieselmotorer i lastbiler, busser og andre tunge køretøjer. Kvælstofoxider (NOx), som er en grundlæggende komponent i smog, såvel som farlige sodpartikler fjernes, og luftkvaliteten forbedres dermed markant.

Investering gennemføres i samarbejde med Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) og IFU Investment Partners, der er etableret med finansiering fra PKA og Pædagogernes Pensionskasse (PBU). Samlet bidrager fondene med 140 millioner kroner i aktiekapital.

– Vi er meget tilfredse med at kunne bidrage til etableringen af Haldor Topsøes fabrik og dermed også en bedre luftkvalitet i Kina, siger Catherine Isabelle Cax, Vice President, North Asia i IFU.