Nyheder

15. august 2022

GOLOMOTI I MALAWI UDNÆVNT TIL ÅRETS ”UTILITY-SCALE SOLAR PROJECT”

Solprojektet Golomoti i Malawi, som IFU har investeret i, har vundet den prestigefulde titel som ”Utility-scale solar project of the year”. Golomoti fik titlen under AFSIA’s årlige prisuddeling, som blev afholdt i Bruxelles i forbindelse med Africa Energy Forum.

Det prisvindende projekt er en solpark på 20 megawatt, som er opført af JCM, der har Danish SDG Investment Fund som medinvestor. Danish SDG Investment Fund administreres af IFU. Desuden har IFU ydet lånefinansiering til projektet gennem Danmarks Grønne Fremtidsfond.

”Dette projekt stemmer perfekt overens med vores impact-strategi, som fokuserer på at forbedre levevilkårene for mennesker i udviklingslandene, fremme den grønne omstilling og skabe adgang til basale serviceydelser som for eksempel elektricitet,” siger Reik Haahr Müller, VP, Head of Green Energy & Infrastructure i IFU.

Golomoti er den første kommercielle solpark i Malawi, der anvender et energilagringssystem baseret på batterier. Sammen med installering af solmodulerne på trackere vil dette øge anlæggets ydeevne. Solparken vil levere strøm til mere end 100.000 husstande og reducere CO2-udledningen med ca. 3.000 tCO2e om året.