Nyheder

11. november 2009

GLUD & MARSTRAND SAMARBEJDER MED IFU OM KØB AF FABRIK I KINA

Den stigende internationalisering og ønsket om en større global markedsandel får nu Glud & Marstrand, der er Skandinaviens førende producent af metalemballager til fødevarer, til at etablere sig i Kina. Det sker via en investering i en kinesisk virksomhed, hvor Glud & Marstrand i samarbejde med IFU har erhvervet 70 procent af aktierne.

– Der er i hele Sydøstasien et stigende marked for kvalitetsdåser til fødevarer. Og med den ekspertise, vi har på det felt, er det helt oplagt at gå efter en del af dette marked. Men på grund af de store afstande er det ikke muligt at servicere det kinesiske marked med dåser produceret i Danmark, så derfor har vi længe undersøgt mulighederne for at etablere produktion lokalt, siger administrerende direktør i Glud & Marstrand Jørgen Kjærgaard.

Glud & Marstrands etablering i Kina sker via opkøb af 70 procent af aktierne i et kinesisk selskab, der får navnet Hebei G&M Co., Ltd.

– Fabrikken, vi har investeret i, er en moderne fabrik på 5.000 m2 med nyt produktionsudstyr. Hovedproduktet vil være ståldåser til kød, såkaldte luncheon meat-dåser udstyret med et tilsvarende let-åbningslåg. Vores plan er at der i løbet af 2010 skal installeres en ny produktionslinie til produktion af aluminiumsdåser til fiskekonserves, siger Jørgen Kjærgaard

Det er forventningen, at virksomheden inden for det første år når en omsætning på DKK 100 millioner og vil beskæftige mellem 40 og 50 medarbejdere

Opkøbet af aktierne i fabrikken er sket i tæt samarbejde med IFU, der både har fungeret som rådgiver og medinvestor.

– Vores samarbejde med IFU har været en stor fordel, fordi vi løbende i forhandlingerne har kunnet trække på deres viden om lokale forhold og mange års erfaring med at drive virksomhed i Kina. Derudover er IFU med til at minimere risikoen, når de går ind som medinvestor, hvilket er et stort plus for en virksomhed som vores, siger Jørgen Kjærgaard.

IFU har rådgivet og investeret med næsten 100 danske virksomheder i Kina. Rådgivningen sker via IFU’s investeringsrådgivere i København, fondens regionale kontor i Kina samt et bredt netværk af eksterne rådgivere. Udover rådgivningen bidrager IFU også med en del af finansieringen via aktiekapital og lån, der ydes på markedsvilkår.

Yderligere oplysninger: Adm. direktør Jørgen Kjærgaard, tlf.: 40 13 91 99 eller 76 75 75 15

Yderligere oplysninger: Kommunikationschef Rune Nørgaard, tlf.: 22 68 75 60