Nyheder

17. oktober 2023

FORBEDRER ADGANG TIL RENT DRIKKEVAND FOR MILLIONER AF MENNESKER I INDIEN

På verdensplan har omkring 2,2 milliarder mennesker ikke adgang til rent drikkevand. Af disse lever knap 100 millioner i Indien. Den første investering fra Acceleration Fund of Water Access i Rite Water vil forbedre adgangen til rent drikkevand i både landdistrikter og for bybefolkningen i Indien.

I Indien har knap 100 millioner mennesker ikke adgang til rent drikkevand. Med sin første investering vil Water Access Acceleration Fund (W2AF) bidrage til, at Rite Water kan øge forsyningen af rent drikkevand til endnu flere end de to millioner mennesker i 12 stater i Indien, som virksomheden allerede betjener.

“Som investor i W2AF er vi meget glade for at se den første investering i en virksomhed, der har en dokumenteret historik og skaber positiv forandring ved at hjælpe millioner af mennesker med at få adgang til rent drikkevand. Dette er en rigtig god begyndelse for W2AF, og vi ser frem til fremtidige investeringer, der vil bringe os tættere på vores fælles mål om at forsyne 30 millioner mennesker med 20 milliarder liter rent drikkevand inden 2030,”

Søren Peter Andreasen, Deputy CEO i IFU.

Adgang til vand er en prioritet for IFU
Manglende adgang til rent drikkevand har en alvorlig negativ indvirkning på menneskers liv og levevilkår. Derfor er håndtering af denne udfordring en af IFU’s hovedprioriteter.

I samarbejde med andre investorer har IFU givet tilsagn om EUR 36 mio. til W2AF, som er den første kapitalfond i en sektor, der traditionelt finansieres af regeringer, donorer og fonde. W2AF vil investere i innovative vandvirksomheder, der leverer billigt og sikkert drikkevand til mennesker uden tilstrækkelig adgang til vand. Ud over at skabe positiv finansiel og social udvikling har fonden også til formål at påvise, at der er et finansielt levedygtigt marked for sikkert drikkevand på verdensplan.

Rite Water har skabt gode resultater
Rite Water, der blev etableret i 2006 i Nagpur, Indien, har specialiseret sig i løsninger til forbedring af drikkevand og vandkvalitet ved at levere omfattende, omkostningseffektive og bæredygtige løsninger til sikkert drikkevand til landdistrikter, hvor vandforsyningen er forurenet. Rite Water har etableret over 2.500 rensesystemer og rensningsanlæg udstyret med skræddersyet teknologi.

Med investeringen på EUR 7,5 mio. fra W2AF er ambitionen at levere 50 mio. liter rent drikkevand hver dag inden 2028.

Læs mere om Rite Water: Water solution – Ritewater