Nyheder

4. maj 2018

FØRSTE VINDMØLLE REJST I MONGOLIET

Den første vindmølle af i alt 25 er nu rejst i ny vindpark i Mongoliet. Byggeriet til 120 mio. US dollar forventes at stå færdigt ved udgangen af 2018.

Den nye vindpark – Sainshand Salkhin Park LLC – ligger i Gobi-ørkenen mere end 450 km sydøst for hovedstaden Ulaanbaatar og består af 25 vindmøller fra Vestas med en samlet kapacitet på 55 MW.

Den første vindmølle i vindparken er nu rejst, og de resterende 24 vindmøller forventes at være på plads med udgangen af 2018.

Den samlede investering på 120 mio. dollar finansieres af det franske energiselskab ENGIE, den tyske projektudvikler Ferrostaal Industrial Projects GmbH, Klimainvesteringsfonden og den lokale investor Radnaabazar Davaanyam. Den Europæiske Investeringsbank (EIB) og Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD) bidrager med lånefinansiering, hvoraf en del af EIB’s andel på 47 mio. dollar garanteres af EKF.

–  Sainshand er et meget spændende projekt, der både bidrager til vækst i et fattigt land og samtidig begrænser udledningen af CO2. Vi er derfor meget tilfredse med, at Klimainvesteringsfonden har kunnet medvirke til at realisere projektet, som jeg er sikker på vil få stor betydning for Mongoliet i fremtiden, siger Tommy Thomsen, CEO, IFU.

Video om byggeriet