Nyheder

23. september 2010

FIBERTEX ÅBNER I SYDAFRIKA

Fibertex A/S, der producerer geotekstiler og industrielle tekstiler, har åbnet en ny fabrik i Sydafrika. Det er sket i samarbejde med IFU, der via fondens regionale kontor i Sydafrika har bidraget med rådgivning og finansiering.

Aalborg-virksomheden Fibertex A/S har i januar 2010 startet produktion i Sydafrika af såkaldte geotekstiler, der kan anvendes i forbindelse med blandt andet vej- og brobyggeri samt i bilindustrien. Den officielle åbning af fabrikken skete for nylig, og i den forbindelse kunne investorerne konstatere, at produktionen allerede nu overgår forventningerne.

Investeringen i Sydafrika skal sikre Fibertex en god markedsandel på det sydafrikanske marked og på sigt bruges som udgangspunkt for også at styrke virksomhedens salg i det sydlige Afrika samt i Australien og New Zealand.

Fibertex A/S tilbyder alle slags geotekstiler, der kan designes til brug inden for mange forskellige sektorer som for eksempel landbrug, byggeri, infrastruktur samt bil- og møbelproduktion.

Den nye fabrik beskæftiger 40 medarbejder og vil samtidig skabe en række yderligere jobs i andre lokale virksomheder, der skal medvirke til produktionen. Derudover vil virksomheden bidrage til en betydelig overførsel af knowhow til Sydafrika og de lokale medarbejdere.

Investeringen har stor strategisk betydning i Sydafrika, da den er med til at substituere import og fremme eksporten af Fibertex-produkter til den sydlige halvkugle.

IFU har via fondens regionale kontor i Sydafrika assisteret Fibertex i forberedelsen og etableringen af virksomheden. Det gælder både forhandlinger med myndigheder og de lokale partnere, mv. Derudover har IFU bidraget til at sikre en samlet finansieringsløsning, hvor både IFU og den sydafrikanske udviklingsfond IDC indskyder aktiekapital i den lokale virksomhed.

– Det har været en stor fordel af have IFU med i hele processen. De kender det lokale marked og har et bredt netværk, der gør det hele lidt nemmere. Samtidig har det stor betydning, at de er med til at dele den økonomiske risiko både ved selv at investere og ved at kunne skabe kontakter til andre potentielle investorer, siger administrerende direktør i Fibertex Jørgen Bech Madsen.

Investorerne i den nye fabrik er, foruden Fibertex og IFU, den sydafrikanske investeringsfond SAFYR og IDC – the Industrial Development Corporation.