Nyheder

6. januar 2016

FALCK OG IFU GÅR IND I AFRIKA

I Afrika er der stor mangel på sundhedsydelser. Et nyt joint venture mellem Falck, IFC og IFU skal derfor øge udbuddet ved at etablere og udvikle sundhedskliniker i flere afrikanske lande.

Afrika er inde i en rivende udvikling med høj økonomisk vækst, en større koncentration af mennesker i byerne og en voksende levestandard for mange. Det har ført til en øget efterspørgsel på sundhedsydelser, og der mangler derfor i stigende grad sundhedsklinikker, der kan levere ydelser af passende kvalitet til priser, som folk kan betale.

Nyt joint venture

Falck, IFC og IFU har på denne baggrund etableret et nyt joint venture, der skal øge udbuddet af sundhedsklinikker og ydelser i flere afrikanske lande. Det sker med udgangspunkt i Falcks koncept og ekspertise inden for levering af sundhedsydelser i såvel primær- som sekundærsektoren kombineret med IFC’s og IFU’s erfaring og viden om virksomhedsdrift i Afrika og andre udviklingslande.

Vi forventer, at dette partnerskab vil gøre det muligt for Falck at etablere et stærkt fodfæste på det afrikanske marked, der vil være til gavn for alle, herunder også lokalsamfundene, siger Hans Jensen, Executive Vice President i Falck Emergency.

– Adgang til gode sundhedsydelser er utrolig vigtigt for menneskers livskvalitet, og jeg er derfor meget tilfreds med, at vi kan bidrage til Falcks entre på det afrikanske marked, siger Tommy Thomsen, CEO i IFU, der ser frem til at kunne udvikle samarbejdet i de kommende år.

Første aftaler forventes på plads i 2016

Det nye joint venture vil enten etablere nye eller investere i etablerede sundhedsklinikker og udvikle dem yderligere. Der er allerede identificeret en række muligheder, og det forventes, at de første aftaler kan indgås i 2016.

– IFC er stolte af at kunne hjælpe Falck med at bringe deres ekspertise til Afrika, og vi tror på, at deres koncept og ydelser kan få stor betydning ved at øge adgangen til sundhedsydelser i områder, der har desperat brug for kvalitetspleje, siger Elena Sterlin, Global Manager for Health and Education i IFC.