Nyheder

5. august 2021

EMERGING CAPITAL PARTNERS, A.P. MØLLER CAPITAL, DEG OG IFU INVESTERER I ERANOVE

IFU investerer sammen med Emerging Capital Partners, A.P. Møller Capital og DEG i industrikoncernen Eranove, som vil fremme den grønne omstilling i Afrika og forsyne millioner af mennesker med elektricitet og rent vand.

Den panafrikanske fond Emerging Capital Partners (ECP), som er en førende private equity investor på det afrikanske kontinent, A.P. Møller Capital, fund manager specialiseret i infrastruktur og udviklingslande, DEG, den tyske udviklingsfinansieringsinstitution, som investerer i den private sektor, og IFU har offentliggjort etableringen af et nyt selskab, ECP Power & Water Holding, som skal investere i industrikoncernen Eranove.

ECP Power & Water Holding bliver aktionær i den panafrikanske industrikoncern Eranove, der er en central spiller inden for offentlige serviceydelser og produktion af elektricitet og drikkevand, og som ECP har været hovedaktionær i siden 2008. Investeringen bidrager til at Eranove Group kan øge forsyningerne af elektricitet og rent vand til millioner af mennesker i Afrika. Det nye selskab lægger vægt på investeringer i ren energi og Eranove forpligter sig til at fremme den grønne omstilling samt bæredygtig og ansvarlig udvikling i Afrika.

”Dette strategiske partnerskab er vigtigt for ECP som langsigtet investor inden for vand og elektricitet i Afrika. Det kan finansiere Eranove Groups langsigtede udvikling samt fortsætte og udvide selskabets stærke fokus på bæredygtig og ansvarlig udvikling,” siger Vincent le Guennou, Co-CEO i ECP og bestyrelsesformand for Eranove Group.

Eranove Group har opereret i Côte d’Ivoire i flere årtier (SODECI, CIE, CIPREL, Awale, Smart Energy) og i Senegal (SDE) siden 1996. Med en omsætning på EUR 615 millioner, produktion af 306 millioner kubikmeter drikkevand og en samlet kapacitet på 1.250 megawatt indenfor energiforsyning beskæftiger Eranove mere end 7.800 mennesker og betjener 2,9 millioner elektricitetskunder og 1,4 millioner vandkunder (2020). Eranove er ved at opføre to nye kraftværker og har en stærk pipeline af vedvarende energiprojekter – vandkraft og sol – på tværs af Afrika. Fremover vil Eranove styrke sit sociale og miljømæssige engagement og fortsætte med at udvikle projekter til det stigende behov for elektricitet i Afrika samt reducere klimaaftrykket fra eksisterende datterselskaber, som allerede er blevet reduceret med 25 procent pr. kWh siden 2015.

”Investeringen i Eranove passer godt til vores strategi for Afrika Infrastruktur Fonden, som er at understøtte bæredygtig udvikling på det afrikanske kontinent. Det er afgørende for Afrikas videre udvikling, at der kan skabes stabile og billige energiforsyninger med lav CO2-udledning til virksomheder og private hjem,” udtaler Jens Thomassen, partner i A.P. Møller Capital.

”Vores investering i Eranove Group er en unik mulighed for at støtte en socialt ansvarlig og bæredygtig profitabel institution som fortsat vil skabe vigtige positive socioøkonomiske udviklingseffekter i Afrika,” siger Mackenzie Schow, Deputy Head of Equity Africa i DEG.

”Vi er meget tilfredse med vores investering i Eranove, fordi virksomheden har potentiale til at blive en stor leverandør og distributør af energi og vand i Afrika og kan levere bæredygtige ydelser, som understøtter den grønne omstilling og skaber fremgang for mennesker og virksomheder.”

Torben Huss, CEO i IFU.

Emerging Capital Partners (ECP)

ECP kan trække på mere end 18 års erfaring med private equity investeringer i Afrika og har fuldført mere end 60 transaktioner og afsluttet 40 investeringer. ECP har rejst over USD 3 milliarder i vækstkapital gennem fonde og medinvesteringer. ECP identificerer investeringsmuligheder, som kan drage fordel af de fundamentale langsigtede strukturelle demografiske og økonomiske skift, som driver Afrikas vækst. ECP arbejder tæt sammen med investeringsprojekterne for at implementere best practice og styrke ledelseslagene. ECP har seks kontorer, som dækker Afrikas store økonomier og er tilstede lokalt, hvilket giver dyb indsigt i markederne og unikke investeringsmuligheder.

Læs mere på www.ecpinvestments.com

A.P. Møller Capital

A.P. Møller Capital blev etableret i 2017 og reguleres af Finanstilsynet. Virksomheden er datterselskab af A.P. Møller Holding og blev etableret for at bestyre selvstændige alternative investeringsfonde med fokus på infrastruktur på vækstmarkeder. I august 2017 præsenterede A.P. Møller Capital sin første fond, Africa Infrastructure Fund, som investerer i infrastruktur i Afrika med fokus på energi og transport.

Læs mere på www.apmollercapital.com

DEG  

I næsten 60 år har DEG været en pålidelig partner for private virksomheder, der ønsker at investere i udviklingslande og vækstmarkeder. DEG tilbyder sine kunder skræddersyede løsninger, inklusive finansiering, markedsføring og rådgivning tilpasset individuelle behov. DEG’s investeringsselskaber kan dermed udvikle sig succesfuldt og bæredygtigt, mens der også skabes lokal udvikling og arbejdspladser. Med en portefølje på næsten EUR 9 milliarder i ca. 80 lande er DEG en af verdens største udviklingsfinansieringsinstitutioner.

Læs mere på www.deginvest.de