Nyheder

9. april 2024

EKSTRA FINANSIERING SIKRER VEDVARENDE ENERGI TIL BRASILIANSK ELNET

IFU investerer yderligere 7 mio. EUR i vindkomplekset Ouro Branco og Quatro Ventos i Brasilien på grund af en udvidelse af projektet og uventede forsinkelser. Vindmølleparken er opført af European Energy med vindmøller og teknologi fra Vestas.

Langt fra det nærmeste fly til Danmark leverer 21 vindmøller fra Vestas vedvarende energi til det brasilianske elnet. Vindkomplekset Ouro Branco og Quatro Ventos er bygget af European Energy og ligger i den brasilianske delstat Pernambuco.

IFU bidrog oprindeligt med et lån på 17 mio. EUR gennem Danmarks Grønne Fremtidsfond, der er oprettet af den danske stat for at understøtte den grønne omstilling i Danmark og udlandet. Ouro Branco og Quatro Ventos var det første projekt, der modtog finansiering fra fonden, hvoraf en del administreres af IFU.

Yderligere lånefinansiering fra IFU
På grund af en større kapacitet end først planlagt, forsinkelser forårsaget af Covid-pandemien og blokeringen af Suezkanalens forstyrrelse af den globale forsyningskæde, har IFU ydet ekstra finansiering på 7 mio. EUR, der sikrer projektets finansielle bæredygtighed fremadrettet.

“Vores indsats i Brasilien understøtter ikke kun den grønne omstilling i landet og den brasilianske regerings mål om at få mere vedvarende energi ind i energimixet, men understøtter også væksten i den lokale økonomi i landet. Vi er glade for, at der er sikret yderligere finansiering til projektet med hjælp fra IFU.”

Thiago Arruda, Director, Head of Latin America hos European Energy.

Oprindeligt skulle vindmølleparken omfatte 21 vindmøller på 4,2 MWp, men endte med større vindmøller på 4,5 MWp. De større vindmøller producerer mere energi, men kræver også mere plads, hvilket medførte behovet for en udvidelse af vindmølleparkens areal.

Vindmølleparken producerer nu omkring 400 GWh årligt og forventes at reducere CO2-udledningen med mere end 2,2 millioner ton i løbet af projektets første 20 år.

Overgang til vindenergi

Ved at indføre yderligere vindkraft til elnettet bliver Brasilien mindre afhængig af vandkraftforsyning, som er en sårbar energiforsyning over for tørke og lav vandstand, der er blevet mere almindeligt grundet klimaforandringerne.

“Ouro Branco og Quatro Ventos vindkompleks er et vigtigt projekt, der understøtter den grønne omstilling i Brasilien og sikrer en mere pålidelig energiforsyning også i en af de fattigere regioner i landet. Vi er glade for at være med til at finansiere Ouro Branco og Quatro Ventos og dermed bidrage til at gøre det til et bæredygtigt projekt af høj værdi.”

Natalia Svejgaard, Investment Director i IFU.

Installationen af vindmølleparken har også haft en positiv indvirkning på lokalsamfundet ved at skabe nye arbejdspladser og styrke den lokale økonomi. IFU har støttet et lokalt projekt, der fremmer kvinders rettigheder gennem en bevilling fra IFU’s Sustainability Facility.