Nyheder

3. juni 2015

ECOSOLAR OG KIF INVESTERER I ”VICUÑA SOLAR”

ECOSolar og Klimainvesteringsfonden (KIF) investerer i Vicuña Solar, som består af to separate solcelleselskaber – ”SOL” og ”LUNA” på hver 3.378 kWp, hvilket giver en samlet kapacitet på 6.756 kWp.

”Vicuña Solar” skal opføres tæt på byen Vicuñu i Elqui dalen, som ligger i Coquimbo regionen i Chile, og vil blive forbundet med SIC distributionssystemet. Afstanden til forbindelsespunktet er ideelt for begge projekter. Regionen anses for at være en af de rigeste i dette område af landet med hensyn til solstråling.

Opførelsen af 6,8 MW ”Vicuña Solar” vil blive finansieret af ECOSolar med i alt USD 5,9 mio. svarende til en aktiekapitalandel på 51% og af KIF, en dansk offentlig-privat investeringsfund, som investerer i klimaprojekter i udviklingslandene, med i alt USD 5,7 mio. svarende til en aktiekapital på 49%. Vicuña vil blive etableret som et privatejet selskab, hvilket er blevet sikret gennem en langsigtet leasingaftale (30 år). Anlægget anslås at kunne producere 14,3 GWH pr. år, hvilket svarer til at kunne begrænse COudledningen med 6.649 tons (svarende til en forurening fra 2.794 biler pr. år).

Alberto Rabanal, ECOSolars CEO, siger: “ECOSolar foretager igen en investering i sin fremtidige ledelse og udvikling af solcelleprojekter, og i dette tilfælde er Vicuña endnu en spændende investering for os i Chile. Muligheden for og evnen til medinvestering i to separate og ”ready to build” PV projekter (SOL SPV  & LUNA SPV) med en velrenommeret partner som IFU giver os en stor fordel, som vil have en markant effekt i fremtidige projekter og investeringer i regionen.”

Tommy Thomsen, CEO for IFU (fund manager for KIF), siger: ”Vicuña-projektet er et perfekt match med KIF’s formål, nemlig at reducere CO2udledning gennem investeringer i kommercielle klimarelaterede projekter i udviklingslandene. Projektet vil anvende vekselrettere fra det dansk-tyske selskab. SMA Solar Technology AG, som er delvist ejet af det danske selskab Danfoss.”