Nyheder

6. juli 2023

DEN DANSKE STAT ALLOKERER 60 MILLIONER KR. TIL GENOPBYGNING AF VANDFORSYNING I UKRAINE

Danida Sustainable Infrastructure Finance har modtaget 60 millioner kroner fra den danske stat til at restaurere, genopbygge og udvide moderne vandforsyning i Mykolaiv, Ukraine.

Ruslands invasion af Ukraine har ødelagt infrastruktur for milliarder af dollars og fordrevet millioner af mennesker. I Mykolaiv er vandforsyningen blevet hårdt ramt. Derfor er der et stort og presserende behov for at etablere både nødløsninger og langsigtet genopbygning for at sikre de nødvendige vandressourcer, der kan skabe anstændige levevilkår i byen.

Derfor har den danske stat bevilget 60 millioner kroner til Mykolaiv Water Fund, som administreres af Danida Sustainable Infrastructure Finance (DSIF). Midlerne skal bruges til at restaurere, genopbygge og udvide den moderne vandforsyning i Mykolaiv i Ukraine.

“Vi er meget glade for at modtage den ekstra finansiering til Mykolaiv Water Fund. Vi er allerede engageret i genopbygningen af byen og kan nu udvide vores indsats for at sikre en stabil og moderne vandforsyning,” siger Tina Kollerup Hansen, Senior Vice President for DSIF.

Første prioritet er at genoprette den vandinfrastruktur, der er blevet beskadiget. Derudover er ambitionen at udvide og modernisere systemet, reducere vandtab samt opgradere behandlingen af spildevand.