Nyheder

8. september 2015

DE NOMINEREDE TIL CSR ABROAD-PRISEN ER…

Butler’s Choice A/S, Neutral.com ApS og Maersk Line & FairFishing.

Danida, Eksportrådet og IFU har nomineret Butler’s Choice, Neutral og Maersk Line til  CSR Abroad-prisen, som uddeles i forbindelse med CSR Awards i Vejle den 7. oktober.

Butler’s Choice er nomineret til CSR Abroad prisen for deres mangeårige indsats for at forbedre de miljømæssige og sociale forhold i fiskeindustrien i Vietnam.

Med en vedholdende indsats er det lykkedes Butler’s Choice at udvikle en bæredygtig forretningsmodel i en branche med vanskelige CSR-problemstillinger. De bidrager til bæredygtig vækst og jobskabelse i lokale fiskersamfund, bl.a. gennem at støtte adgang til skolegang og basale sundhedsydelser. Virksomheden viser, hvordan lokal tilstedeværelse gør det muligt at arbejde strategisk med CSR i leverandørkæden og produktionens bæredygtighed.

Neutral er nomineret til CSR Abroad prisen for deres dedikerede udvikling af en platform for bæredygtigt tøj til B2B-markedet i Danmark.

Neutral er en CSR-frontløber i en vanskelig branche.  Ved at være til stede på produktionsstederne sørger de for at sikre bæredygtighedsstandarderne og overføre viden til leverandørerne. Neutrals palet af certificeringer dækker samlet set over bæredygtighed i fuld skala. Virksomheden har bevist, at også små virksomheder kan være dagsordensættende og succesfuldt implementere de højeste bæredygtighedsstandarder i deres værdikæde.

Maersk Line er nomineret til CSR Abroad prisen for deres banebrydende forretningsinnovation og partnerskab baseret på shared value med FairFishing om at etablere fiskeriinfrastruktur i Somaliland.

Partnerskabet er et banebrydende og stærkt eksempel på, hvordan en forberedende CSR-indsats kan skabe shared value. Fiskeristationen genererer økonomisk udvikling i lokalsamfundet, som er mest kendt for pirateri og flygtninge til Europa. Samtidig giver det Maersk Line en base i et område, som er på vej til at blive et regionalt knudepunkt for handel. Det innovative koncept kan inspirere andre virksomheder til at gå nye veje inden for CSR.