Nyheder

8. januar 2024

DE FØRSTE VINDMØLLETÅRNE ER BLEVET REJST I STORT VINDPROJEKT I ETIOPIEN

De første vindmølletårne er blevet rejst i Assela Wind Farm i Etiopien, som er et vindprojekt på 100 MW. Projektet støttes af Danida Sustainable Infrastructure Finance og vil forsyne ca. en halv million mennesker med billig og pålidelig bæredygtig elektricitet, når det er i fuld drift.

Etiopien mangler strøm. Kun 25% af befolkningen har adgang til elektricitet, og da næsten al elektricitet genereres ved hjælp af vandkraft, er forsyningerne sårbare over for tørke og lav vandstand, der bliver mere almindeligt pga. klimaforandringer.

Et stort vindprojekt, Assela Wind Farm, er under opførelse, og lige før jul blev de første vindmølletårne rejst. Det er en milepæl for projektet, der har været udfordret af corona, store oversvømmelser og uroligheder i landet.

Når Assela Wind Farm på 100 MW kommer i fuld drift vil den forsyne ca. en halv million mennesker med elektricitet og bidrage til at udvikle energisektoren i Etiopien, så den bliver mere pålidelig og mindre sårbar over for klimaforandringer. Desuden vil projektet skabe 50-75 permanente job, og de lokalt ansatte vil blive uddannet til at håndtere den daglige drift og vedligeholdelse af vindparken.

”Vi er meget glade for, at de første tårne er blevet rejst på Assela Wind Farm. Der har været mange udfordringer forbundet med at nå så langt, men nu er projektet inde i en god gænge, og vi ser frem til, at vindparken bliver færdig og kommer i drift til gavn for den etiopiske befolkning.”

Annemette Ditlevsen, Investment Director i Danida Infrastructure Finance.

Økonomisk støtte fra den danske stat
Vindparken er blevet udviklet i samarbejde med det statslige etiopiske elektricitetsselskab og finansieres af Danida Sustainable Infrastructure Finance (DSIF), der er ejet af den danske stat og administreres af IFU. Den samlede finansiering er på knap 1,1 mia. kr.

Siemens Gamesa leverer de 29 vindmøller og er ansvarlige for opførelsen af vindparken.