Nyheder

21. august 2019

DANISH SDG INVESTMENT FUND INVESTERER I INTERNETADGANG I MYANMAR

Der er meget begrænset adgang til digitale ydelser i Myanmar. Med en investering på 25 mio. kr. i internetudbyderen Frontiir, som råder over moderne og konkurrencedygtig teknologi, bidrager Danish SDG Investment Fund til at øge internetadgangen i landet. I de seneste tre år er antallet af brugere hos Frontiir steget fra 4.000 til 750.000.

I Myanmar er mobil-penetrationen på over 90 procent, men adgangen til digitale ydelser er stadig meget begrænset. Internetudbyderen Frontiir vil øge antallet af internetforbindelser ved at udrulle en trådløs bredbåndsløsning og fibernet til hjemmeopkoblinger. I de senere år er antallet af brugere hos Frontiir steget fra 4.000 til 750.000, og selskabet søger nu yderligere kapital til at finansiere en udvidelse.

– Frontiir er en meget kompetent virksomhed med et gennemprøvet koncept, og vi er glade for at bidrage til den fortsatte udvidelse, som vil gavne rigtig mange mennesker og virksomheder i Myanmar, siger Deepa Hingorani, VP South Asia i IFU.

IFU er den danske development finance institution, som bidrager med rådgivning og risikovillig kapital til bæredygtige virksomheder i vækst- og udviklingslande. Investeringen i Frontiir foretages af Danish SDG Investment Fund, som er en fond på knap 5 mia. kr., der administreres af IFU. Frontiir er IFU’s tredje investering i Myanmar. De to tidligere investeringer var i Alliance og MOF II, der er en investeringsfond i Myanmar, som administreres af Delta Capital Myanmar. I alt har IFU investeret i over 1.300 projektselskaber i mere end 100 lande.

Myanmar Net vokser hurtigt

Frontiir er den hurtigst voksende internetudbyder i Myanmar. Dets bredbåndsydelser, som tilbydes under brandet Myanmar Net, er baseret på en innovativ og proprietær teknologi, som er udviklet af virksomhedens grundlæggere, der er flygtninge hjemvendt fra USA, hvor de har studeret og arbejdet med trådløst internet de seneste næsten 20 år.

Den tilbudte ydelse er en last mile løsning, som giver en effektiv og billig trådløs forbindelse til virksomheder, boliger og individer. Frontiirs mission er at sørge for billig digital adgang og brugbare informationsydelser til mennesker og bidrage til at modernisere Myanmars teknologiske infrastruktur og mindske den digitale kløft. Ambitionen er at udbygge ydelserne til lavindkomstområder i Yangon og Mandalay og at nå ud til 22 storbyer og mindre byer i 2022.

– Vi er glade og beærede over at modtage denne investering fra IFU. Jeg vil gerne takke IFU for deres fortsatte engagement i Myanmars økonomiske udvikling. Med investeringer som denne kan Frontiir udvide til andre regioner, inklusiv landdistrikter, og bygge bro over den digitale kløft i Myanmar samt forbedre levevilkårene for kunder og ansatte, siger Dr. Godfrey Tan (a.k.a.) Dr. Wai Lin Tun, bestyrelsesformand og CEO for Frontiir.

– IFU’s deltagelse i denne kapitalrejsning er et vidnesbyrd om, hvor langt Frontiir er nået i de sidste tre år. Vi er glade for at byde IFU, som er en førende global institutionel investor, velkommen som partner og ser meget frem til samarbejdet, siger Nick Powell, Managing Partner  i Delta Capital Myanmar.

Arbejdsgiver for mange unge

I dag har Frontiir mere end 1.600 ansatte, hvoraf mange er unge mennesker under 30 år. Cirka en tredjedel er kvinder. Frontiir er en af ganske få virksomheder i Myanmar med en stærk CSR-politik og praksis, hvilket fører til stabile og ordentlige job. Den nye investeringsrunde med IFU og andre investorer kan skabe yderligere 4.000 job.