< Tilbage til nyheder

17. september 2013

COMPACT INDIA VINDER IFU INVESTMENT PRISEN 2013

IFU Investment Prisen 2013, der gives for den mest bæredygtige investering i udviklingslande, blev i dag uddelt ved det store CSR Awards arrangement i Holstebro. Vinderen blev Compact India, der producerer ready-to-use therapeutic food til underernærede børn.

– Og vinderen er: Compact India, sagde udviklingsminister Christian Friis Bach, da han ved det store CSR Awards arrangement i Holstebro overrakte IFU Investment Prisen 2013.

Christian Friis Bach understregede ved overrækkelsen, at IFU Investment Prisen er en markering af, at økonomisk bæredygtighed og miljømæssig og social bæredygtighed ikke er hinandens modsætninger, men tværtimod langt hen ad vejen er hinandens forudsætninger. Man kan tjene penge og samtidig sætte et positivt fodaftryk i et udviklingsland. Og det er netop det Compact India er et levende bevis på.

Stort fokus på menneskerettigheder og FN’s udviklingsmål

I sin begrundelse for at give årets pris til Compact India har dommerkomiteen lagt vægt på, at det er en virksomhed med et fantastisk engagement, og hvis vigtigste mål er at redde børns liv gennem ”ready-to-use therapeutic food” (RUTF). Virksomheden har til dato bidraget til at redde over en halv million alvorligt underernærede børn over hele verden. Dermed arbejder Compact India aktivt på at fremme basale menneskerettigheder og støtter samtidig indsatsen for at nå FN’s Millennium Development Goals om at udrydde ekstrem fattigdom og sult samt om at reducere børnedødeligheden.

Reducerer omkostninger og pris

Virksomheden har løbende fokus på at udvikle omkostningseffektive og innovative løsninger. Det har blandt andet ført til en reduktion i priserne på 15 procent og dermed mulighed for at behandle flere børn for den samme pris.

Løn – 20% over minimumsniveau

Compact India ønsker at skabe en god arbejdsplads og fastholde sine dygtige medarbejdere. Derfor får medarbejderne 20 pct. mere end den lovpligtige mindsteløn.  Derudover har alle medarbejdere fået små vandrensningsanlæg, der skal sikre rent drikkevand i hjemmet. Medarbejderne har også fået kogeplader for at forbedre kvaliteten og hygiejnen i madlavningen. Og endelig har medarbejderne fra de omkringliggende landsbyer fået cykler, så de sparer tid på at komme til og fra arbejde.

Spild bliver til produkt

Compact India arbejder systematisk på at minimere produktionens miljøbelastning. Produktrester og spild opsamles og sælges som dyrefoder, og det nedsætter samtidig vandforbruget til rengøring og dermed spildevandsmængden. Myndighederne stiller derfor ikke krav til rensning af spildevandet, men virksomheden har alligevel etableret et rensningsanlæg.