Nyheder

10. august 2022

AUGMENT INFRASTRUCTURE OG IFU INVESTERER I ORIGO ENERGIA I BRASILIEN

Augment Infrastructure og IFU investerer USD 85 millioner i Origo Energia, som driver solanlæg over hele Brasilien og leverer strøm til mere end 50.000 forbrugere. IFU’s investering foretages via Danish SDG Investment Fund og er denne fonds hidtil største enkeltinvestering.

Origo Energia er et brasiliansk energiselskab, der leverer strøm til mere end 50.000 forbrugere og mindre virksomheder. Strømmen produceres via en række mindre solanlæg, der typisk ligger udenfor de store byområder, og dermed bidrager til både at udvide adgangen til vedvarende energi og en bedre forsyningssikkerhed. Salget af strøm til forbrugere og virksomheder er baseret på en abonnementsordning uden binding, hvor kunderne normalt vil kunne opnå en lavere elregning.

Augment Infrastructure og IFU har godkendt en fælles investering på i alt USD 85 millioner, der skal anvendes til fortsat at udvikle selskabet, øge produktion og salg af vedvarende energi samt understøtte den grønne omstilling i Brasilien.

“Kapitaludvidelsen giver Origo mulighed for at fremskynde opførelsen af solparker, at fortsætte med at investere i teknologi og at udvide sin service til nye områder i landet. Det vil demokratisere adgangen til solenergi, hvilket giver mulighed for at bevare naturressourcer og give kunderne besparelser på elektricitetsregningen,” siger Surya Mendonça, administrerende direktør i Origo Energia.

Flere energiinvesteringer i Brasilien
IFU har igennem de senere år gennemført en række investeringer i vedvarende energi i Brasilien. Det gælder bl.a. Ouro Branco, der er et knap 100 megawatt vindprojekt, som bygges af den danske virksomhed European Energy, og hvor der anvendes vindmøller fra Vestas. Et andet eksempel er Coremas, der er blandt Latinamerikas største solparker.

IFU’s investering i Origo Energia er foretaget gennem SDG-fonden, et offentligt-privat partnerskab med pensionsselskaber og institutionelle investorer fra Danmark og Sverige. Investeringen i Origo Energia er den hidtil største investering foretaget af SDG-fonden.

”IFU har foretaget en række investeringer indenfor vedvarende energi i Brasilien, og vi er glade for fortsat at kunne bidrage til udviklingen og udbredelsen af disse energiformer og samtidig understøtte den grønne omstilling ved at investere i Origo Energia.”

Torben Huss, CEO i IFU.

Investeringen med Augment Infrastructure er den anden investering mellem de to investorer, hvis samarbejde startede sidste år med en fælles investering i den indiske C&I energi platform Cleanmax.

Investorer med stor erfaring
Augment Infrastructure er en fund manager etableret i 2019 af tidligere IFC executives med hver over 20 års erfaring fra globale infrastrukturinvesteringer i IFC og IFC Asset Management Company. Sammen med medinvestoren Old Mutual Group fokuserer Augment Infrastructure på bæredygtige projekter i vækstmarkeder, på tværs af sektorer som elektricitet, vand og sanitet, teleinfrastruktur og transport.

”Vi er begejstrede for at blive aktionærer i Origo Energia. Brasilien har skabt nogle solide lovmæssige rammer, som fremmer decentral energiforsyning i landet og gør Origo i stand til at bevare sin førende position på området.”

Viktor Kats, Managing Partner i Augment Infrastructure.