Nyheder

3. februar 2012

AFRICA OPEN FOR BUSINESS

Onsdag den 15. februar kl. 16.00 - 20.00 sætter Erhverv Norddanmark, Dansk Industri Region Nordjylland, IFU og UCN Teknologi & Business i fællesskab fokus på Afrika.

Fokus har i mange år været på Østen som de markeder med størst vækst, men indenfor den senere årrække har verdens førende økonomiske eksperter peget på de Afrikanske lande, som de markeder med størst vækstpotentiale. Allerede nu oplever mange afrikanske lande store vækstrater og spørgsmålet er om de danske virksomheder allerede nu bør inddrage de Afrikanske markeder i deres planer eller om tiden alene er til konsolidering af eksisterende markeder.

Onsdag den 15. februar kl. 16.00 – 20.00 sætter Erhverv Norddanmark, Dansk Industri Region Nordjylland, IFU og UCN Teknologi & Business i fællesskab fokus på Afrika og om det overhovedet er relevant for virksomheder at inddrage de Afrikanske lande i deres forretningskoncept på nuværende tidspunkt.

1) Velkomst

2) Konsolidering eller udvikling?
Bør virksomheden overhovedet overveje svært tilgængelige markeder i tider hvor konsolidering er af første prioritet?
v/ Lektor Kim Bohn Aalborg Universitet

3) Hvor, hvornår og hvorfor?
Der er fornuftige muligheder for at gøre forretning i Afrika. Og det er måske netop nu, hvor den vestlige økonomi kører i første gear, at virksomhederne skal vende blikket mod et kontinent, hvor væksten er høj. Der gives et indblik i muligheder og udfordringer for danske virksomheder, der kunne have interesse i at etablere sig i Afrika samt hvilke lande der er særligt attraktive.
v/ Afdelingschef for Investeringsafdelingen i IFU Morten Christiansen

4) Den gode screening?
Virksomheder med erfaring i de Afrikanske lande vil påpege, at de mange indledende analyser foretaget hjemmefra ofte er meget misvisende. Hvorfor er det, at du ikke kan gøre brug af de almindelige værktøjer når du screener et Afrikansk marked og hvad skal der til for at virksomheden indledningsvist har et reelt billede af forhold og potentiale?
v/ Denmark Agro Business Development A/S. Director-partner Henrik Anker-Ladefoged

5) Fra Hanstholm til Ghana
Hvorfor valgte Royal Danish Fish Group A/S at sætte fokus på Ghana? Hvilke udfordringer har virksomheden mødt ved oprettelsen og driften af West African Fish? Og hvordan styrer man en virksomhed i Ghana når hovedkontoret er placeret i Hanstholm?
v/Administrerende Direktør for Royal Danish Fish Group A/S Mogens Mathiasen

6) Fokus på Afrika
UCN Teknologi & Business har etableret en specialegren for Bachelorstuderende i international handel og markedsføring omkring Afrika. Hvilken betydning får det for de Nordjyske virksomheder?
v/ Underviser og Projektansvarlig Birgitte Hvingel Jørgensen, UCN.

7) Debat

Sted: Lindholm Brygge 35 – Auditoriet

Tidspunkt: Onsdag den 15. februar 2012 kl. 16.00 – 20.00

Der serveres en let anretning. Arrangementet er gratis.

Tilmelding: Til Birgitte Hvingel Jørgensen bihj@ucn.dk