Cases

SUMINTER HJÆLPER SMÅBØNDER MED AT KONVERTERE TIL ØKOLOGI

175.000
hektarer omlagt til økologi
861
ansatte
180.000
småbønder certificeret inden 2027

Suminter leverer, forarbejder og eksporterer økologiske og GMO-fri landbrugs- og fødevareprodukter til mere end 250 fødevarebrands i over 20 lande med hjælp fra omkring 90.000 småbønder.

Suminter, et indisk B2B supply chain management selskab for økologiske landbrugsprodukter. Virksomheden leverer, forarbejder og eksporterer økologiske og GMO-fri produkter til mere end 250 fødevarebrands – heriblandt nogle af verdens største – fordelt på over 20 lande i Nord- og Sydamerika og Europa. Landbrugsprodukterne i form af soja, bomuld, kokosnødder, krydderier, oliefrø og sukker købes hos småbønder, som Suminter hjælper med at omlægge til økologisk produktion.

Gennem virksomhedens forskellige landbrugstjenester styrker Suminter bønderne ved at give dem træning i økologiske og naturlige landbrugsmetoder samt fremme af bæredygtige teknologier. Det giver også levende demonstrationer af frøbehandling, planteskole, kompostforberedelse og skadedyrsbekæmpelse, hvilket gør det muligt for landmændene at få det bedst mulige udbytte for deres afgrøder ved hjælp af naturlige og bæredygtige teknologier til dyrkning.

Forventes at understøtte 180.000 småbønder

For nuværende har Suminter en base af småbønder på omkring 90.000 og over 175.000 hektar, som dyrkes økologisk, primært i Indien, Filippinerne og Uganda. Kapitalforhøjelsen vil understøtte Suminters ambition om at fordoble antallet af producenter og hektarer i de kommende år.

“Suminter er frontløber inden for den økologiske forsyningskæde, og investeringen lever op til vores ambition om at skabe grønne, ligeværdige og inkluderende samfund. Omlægning af flere hektar til økologisk landbrug har en positiv indvirkning på miljøet, og det vil samtidig øge udbyttet og småbøndernes indkomst at overgå til økologisk produktion. Suminter har allerede et gennemprøvet koncept og en solid track record, og vi mener, at vores nye partnerskab kan videreudvikle forretningen og forbedre levevilkårene for flere småbønder i Asien og Afrika,” siger Otto Vinther Christensen, Vice President for Agribusiness hos IFU.

Suminter arbejder med den tredobbelte bundlinje: Økonomisk ved at skaffe markedsadgang for småbønder samt opnå højere udbytte og prisfastsættelse samt lave inputomkostninger; miljømæssigt ved at fjerne kemikalier og reducere vandforbruget; og samfundsmæssigt ved at fremme fairtrade og støtte landbrugssamfund. Virksomheden har modtaget flere priser og anerkendes som markedsleder inden for vigtige råvarer.

Fakta

Investeringsår: 2022

SDG Fund investering: 204,1 mio. kr. m

Forventet total investering: 385,3 mio. kr.

  • Mindre sult

    Tusindvis af småbønder kan brødføde deres familier.

  • Beskæftigelse til småbønder

    Suminter beskæftiger tusindvis af småbønder ved at opkøbe deres afgrøder.