Cases

STYRKER SOLENERGI I MEXICO

269
MW solpaneler installeret
170.000
tCO2e undgået
50
procent kvindelige ansatte med strategi for ligestilling

Bright tilbyder skræddersyede løsninger ved hjælp af topmoderne softwaresystem - og fokuserer på at fremme ligestilling.

I Mexico er omkring 85 procent af elforsyningen baseret på fossile brændstoffer, selvom landet har et af de højeste niveauer af solindstråling i verden. Bright, som er en førende leverandør af solcelleanlæg, har ambitioner om at øge adgangen til vedvarende energi i Mexico ved at tilbyde abonnementsbaserede solenergiløsninger til boliger og lokale virksomheder.

Bright har installeret mere end 30 megawatt solenergi på tværs af 20 stater og 60 byer, hvor de servicerer omkring 4.700 kunder.

“Mexico har en enestående adgang til at skabe velstand gennem brug af solenergi, og det er nu en international prioritet at udnytte dette potentiale. IFU er en ideel partner, der kan hjælpe med at skalere Mexicos forsyning af solenergi, og denne investering på US 30 millioner dollars i samarbejde med Bright vil sænke omkostningerne ved at levere solenergi gennem Brights lokale installatører og leverandører. Konkret skabes den skala, der er nødvendig for at gennemføre en større automatisering af partnernes arbejdsgange samt lavere kapital- og udstyrsomkostninger.”

Jonah Greenberger, CEO i Bright.

Leverer skræddersyede løsninger
Bright leverer skræddersyede løsninger, der matcher kundernes elforbrug, uden forudbetaling. Hvert trin i processen fra aftaler med kunder og installation af solcellepaneler til overvågning af ydeevne og finansiering styres gennem Brights topmoderne softwaresystem.

Fremmer ligestilling
En af IFU’s impact prioriteter er at fremme ligestillingen mellem mænd og kvinder, når det gælder beskæftigelse samt ledelses- og karrieudvikling. Ud over at øge adgangen til vedvarende energi kvalificerer Bright sig også som en “2X-investering” ved at have omkring 50 % kvindelige medarbejdere. 2X Challenge er et internationalt initiativ, der støtter kvinders deltagelse og forbedrede muligheder på arbejdsmarkedet, hvilket er en af IFU’s hovedprioriteter.

Fremover har Bright ambitioner om at udvikle og implementere en strategi for ligestilling, der sikrer, at den nuværende personalebalance bevares ved fremtidige rekrutteringer, og at karrieremulighederne for de kvindelige medarbejdere fremmes yderligere.  

Fakta:
Investeringsår: 2023
SDG Fund investering: 209 mio. kr.
Forventet samlet investering: 209 mio. kr. 

  • Bright fremmer vedvarende energi

    Det er en international prioritet at udnytte potentialet i solenergi.

  • 2X investering

    Bright er en 2X Challenge investering - et international initiativ, der fremmer kvinders muligheder på arbejdsmarkedet.