Cases

CEMENTFABRIK REDUCERER CO2-UDLEDNING MED OP TIL 20 PROCENT

20
procent CO2 reduktion per produceret ton cement
159
ansatte forventet
300,000
tons CO2-udledning undgået årligt

Investeringen fra Verdensmålsfonden skal blandt andet være med til at finansiere verdens hidtil største anlæg til kalcineret ler.

Continental Blue Investments Ghana Limited (CBI). Virksomheden er en af de førende cementproducenter i Ghana, og deres fabrik udenfor hovedstaden Accra producerer 550.000 tons cement om året og har planer om at tredoble produktionen til 1,4 mio. tons om året. Cementen sælges under navnet Supacem til kommercielle og industrielle projekter samt til boliger og komplekse infrastrukturprojekter.

Verdens største kalcinerede leranlæg
Da cementproduktion er en af de største globale udledere af CO2, omfatter investeringen også opførelsen af en fabrik, der skal producere 405.000 tons kalcineret ler om året og er verdens hidtil største.

Formålet er at anvende lokalt kalcineret ler, som delvist kan erstatte importeret klinker, som især er årsag til den store CO2-udledning fra cementproduktion. Brugen af det kalcinerede ler vil medføre en reduktion i CO2-udledningen på op til 20 procent per ton cement uden at gå på kompromis med kvaliteten. Inklusive salg af kalcineret ler til andre cementproducenter i Ghana, forventes det, at den samlede undgåede udledning vil være tæt på 30 procent sammenlignet med den nuværende produktionsteknologi.

Anvendelsen af kalcineret ler i cementproduktionen understøtter den grønne omstilling og er i overensstemmelse med EU’s taksonomi, som har sat en øvre grænse for CO2-emissionsintensitet.

Teknologi og udstyr fra FLSmidth
FLSmidth leverer teknologi og udstyr til udvidelsen af CBI’s produktion samt til produktionen af kalcineret ler. CBI forventer både et økonomisk og et miljømæssigt afkast på investeringen som følge af den lavere CO2-udledning, besparelser på strøm og brændstof og reducerede omkostninger ved import af klinker.

”Denne ordres betydning kan ikke overvurderes. Kalcineret ler er endnu et eksempel på, hvordan cementindustrien håndterer behovet for mere miljøvenlige processer. CBI-projektet i Ghana er en milepæl i den grønne omstilling inden for cement.”

Carsten Riisberg Lund, Cement Industry President, FLSmidth.

Fakta:
Investeringsår: 2022
SDG Fund investering: DKK 127 mio.
Forventet samlet investering: DKK 593 mio.

  • Mindsket udledning af CO2

    CO2-udledningen fra produktionen reduceres med 20 procent per ton.