Cases

PRODUCERER LANDBRUGSVARER MED HJÆLP FRA SMÅBØNDER

3.000
småbønder hjælpes i Malawi
11.500
tons macadamianødder leveret i 2023
3.500
ansatte

Macadamianødder, kaffe og teblandinger er blandt Global Teas produkter, som produceres i samarbejde med 3.000 småbønder.

I 2021 investerede Verdensmålsfonden i Global Tea. Virksomheden er en familieejet landbrugsvirksomhed, grundlagt i 1992 som en handelsvirksomhed. Den er vokset til at inkludere teblandinger, kaffe og macadamiaplantager i Østafrika.

Global Tea er den foretrukne leverandør til en række multinationale firmaer og sælger sine produkter i supermarkeder, hoteller og resturanter over hele verden. I regionen sælges produkterne under den største temærker i Østafrika, Kericho Gold og Baraka Chai. Produkterne er Fair Trade og Rainforest Alliance-certificerede.

Global Tea er Malawis største kaffeproducent og en af landets største producenter af macadamianødder. Teen bliver sourcet på tværs af Østafrika, mens pakkefaciliteterne ligger i Kenya.

“Global Teas vedvarende engagement i at skabe førsteklasses produkter har givet stor efterspørgsel hos vores kunder, og vi ser frem til at vokse yderligere i hele Afrika – skabe nye arbejdspladser, nye produkter og bedre service til vores kunder.”

Nadeem Ahmed, Executive Chairman, Global Tea & Commodities.

Hjælper småbønder
Global Tea beskæftiger et stort antal kvinder i Kenya og Malawi og har en positiv indflydelse på den lokale økonomi. Investeringen fra Verdensmålsfonden har understøttet Global Teas planer om en udvidelse.

Virksomheden lancerede sit program for macadamia-småbønder i 2016 og har leveret 300.000 frøstængler til 3.000 småbønder samt teknisk assistance inden for skadedyrsbekæmpelse, plantesygdomme mv.

Fakta:
Investeringsår: 2021
SDG Fund investering: DKK 67 mio.
Forventet samlet investering: DKK 137 mio.

  • Mindsker sult

    Produktion af landbrugsvarer mindsker sult.