Nyheder

7. januar 2020

NY INVESTERING SKAL BIDRAGE TIL 800 MEGAWATT GRØN ENERGI

IFU har via Danish SDG Investment Fund investeret 170 millioner kr. i JCM Power, der er et canadisk selskab, som udvikler og drifter vedvarende energianlæg i udviklingslande i Afrika, Asien og Latinamerika. Målsætningen er at bidrage til installeringen af 800 megawatt sol- og vindenergi.

Globalt er der fortsat næsten én milliard mennesker, der ikke har adgang til elektricitet. Hvis det antal skal bringes markant ned, uden at udledningen af CO2 eksploderer, er der behov for massive investeringer i vedvarende energi særligt i udviklingslandene.

Derfor har IFU i samarbejde med flere søsterorganisationer fra bl.a. Sverige, Holland og Canada investeret samlet knap 800 millioner kr. i JCM Power, der er et canadisk selskab, som udvikler og drifter vedvarende energianlæg i udviklingslande.

IFU’s investering på 170 millioner kr. er foretaget via  Danish SDG Investment Fund, der er etableret i samarbejde med flere danske pensionsselskaber og en række private investorer.

“I JCM Power er vi meget begejstrede for at have gennemført vores første store kapitaludvidelse med en række førende investorer indenfor vores sektor. Kapitaludvidelsen gør det muligt for os at implementere de første seks energiprojekter og samtidig bidrage til at accelerere vores vækst fra et udviklingsselskab til en global energiproducent i vækstmarkeder.”

Christian Wray, CEO i JCM Power.

Vedvarende energi i Pakistan og Malawi

Indtil videre har JCM Power udviklet vindprojekter i Pakistan og solprojekter i Malawi og er undervejs med yderligere et solprojekt i Nigeria. Målsætningen er, at investeringen fra de nye investorer skal bidrage til installeringen af i alt 800 megawatt sol- og vindenergi.

En af de store udfordringer i udviklingslande er, at der generelt mangler kompetencer til at udvikle og strukturere store energiprojekter, så de kan finansieres på kommercielle vilkår og dermed realiseres i større skala. Derfor er der behov for, at bl.a. selskaber som JCM Power bidrager med knowhow og finansiering.

 

“Vi er overbeviste om, at vi i JCM Power har fundet en stærk partner, der kan flytte vedvarende energiprojekter fra idéstadiet til kommercielle forretninger, hvilket er afgørende, hvis vi både skal sikre mere grøn strøm til udviklingslandene, bekæmpe den globale opvarmning og reducere fattigdom.”

Torben Huss, CEO, IFU

 

Bidrager til realisering af verdensmålene 

Installeringen af vedvarende energi bidrager primært til realieringen af verdensmål 7 og 13, der handler om bæredygtig energi og klimaindsatsen. Derudover har produktion og distribution af energi en markant indirekte betydning for bekæmpelse af fattigdom, økonomisk vækst og reduktion af ulighed, der er omfattet af verdensmål 1, 8 og 10.