< Tilbage til nyheder

22. juni 2018

IFU INVESTERER I VIRKSOMHEDER I SOMALIA

10 millioner USD i en ny investeringsfond skal med risikovillig kapital til små og mellemstore virksomheder bidrage til at skabe job og økonomisk vækst i Somalia. Fonden er etableret i et samarbejde mellem IFU, Norfund og Shuraako, der er et program under One Earth Future Foundation.

Somalia er et af de lande i verden, hvor det er mest udfordrende at etablere og videreudvikle lønsomme virksomheder. Adgangen til kapital og energi er stærkt begrænset, beskyttelse af investorer kan være problematisk, og i dele af landet er der fortsat store udfordringer omkring sikkerhed. Derfor er der få internationale investeringer i landet.

En ny fond ”The Nordic Horn of Africa Opportunities Fund” skal nu bidrage til at skubbe gang i den lokale økonomi og gennem investeringer tjene som eksempel på, at det er muligt at investere kommercielt i Somalia og dermed motivere andre investorer til at følge efter.

Skal understøtte vækst i små og mellemstore virksomheder

Fondens fokus er at bidrage med risikovillig kapital til små og mellemstore virksomheder, der gennem finansiering kan udvikle deres forretning og dermed skabe job, økonomisk vækst og lokale skatteindtægter i Somalia. Fonden dækker alle regioner i Somalia med primært fokus på blandt andet fiskeri, landbrug, industri og energi.

– Med den nye fond bidrager vi til, at små og mellemstore virksomheder i Somalia kan få adgang til risikovillig kapital og dermed udvikle deres forretning, skabe job og økonomisk vækst, som er en forudsætning for en positiv udvikling i landet, siger Tommy Thomsen, CEO i IFU.

IFU investerer to millioner USD

IFU’s norske søsterfond Norfund er initiativtager og hovedinvestor i The Nordic Horn of Africa Opportunities Fund. Norfund har investeret fem millioner USD, og IFU har investeret to millioner USD i fonden. Derudover deltager Arsenault Familly Foundation som investor.

Shuraako, der er et program under One Earth Foundation, er fund manager og ansvarlig for de enkelte investeringer i Somalia. Shuraako har bred erfaring fra tidligere investeringer i landet og er repræsenteret lokalt.

Læs pressemeddelelse