< Tilbage til cases

© MIM Cashew

DANSKER HAR KNÆKKET NØDDEN I AFRIKA

MIM Cashew, der producerer økologiske cashewnødder i Ghana, har fokus på forretning, udvikling og uddannelse.

Afrika er verdens næststørste producent af cashewnødder, og en af producenterne er danskejede MIM Cashew, der ligger i Ghanas Brong-Ahafo region. Virksomheden driver en økologisk cashewnødsplantage, som dækker næsten 800 hektar land, samt en fabrik til forarbejdning. Virksomhedens produkter er af høj kvalitet og eksporteres hovedsageligt til Europa og USA.

Engagerer 4000 lokale landbrug

Nødderne bliver dels leveret fra virksomhedens egen plantage og dels fra 4000 landbrug i henholdsvis Ghana og Elfenbenskysten. Forarbejdning af cashewnødder er en meget arbejdskrævende proces, da det meste af arbejdet bliver udført i hånden. MIM Cashew beskæftiger således mere end 1000 mennesker på sin plantage i Brong-Ahafo og har samtidig en række lokale forarbejdningsanlæg i andre dele af regionen. Sidstnævnte er blevet etableret for at give kvinder, der repræsenterer 85 procent af de ansatte, mulighed for at koordinere deres arbejde i virksomheden med deres ansvar i hjemmet.

Siden erhvervelsen af virksomheden i 2007 er det gået støt fremad, og i de senere år er produktionskapaciteten blevet udvidet bl.a. med etableringen af en ny fabrik på 4000 m².

“Vi har etableret en meget lovende virksomhed, der har en positiv lokal effekt, og som bidrager til at sælge flere produkter med en højere værdi ud af Ghana”

Lars Wallevik, CEO, MIM Cashew

Sikrer ungdomsuddannelse i lokalsamfundet

Udover at have høje bæredygtighedsstandarder for deres produktion, hvilket kræves for at sælge kvalitetsprodukter til Europa og USA, er MIM Cashew også involveret i arbejde, der gavner det ghanesiske lokalsamfund. Virksomheden har for eksempel etableret MIM Technical Academy, som er et institut for unge fra 18 år, hvor de kan blive uddannet i landbrugsrelaterede fag.

IFU spiller en vigtig rolle

IFU har været involveret i projektet med MIM Cashew siden 2013 og har leveret rådgivning samt risikovillig kapital til udvidelse af virksomhedens produktionskapacitet.

– IFU er en vigtig partner, der har værdifuld lokalindsigt, stærke forretningskompetencer, og som kan levere risikovillig kapital til ekspansionen af vores virksomhed, siger Lars Wallevik, administrerende direktør for MIM Cashew.

Relevante cases

DANPER FØRER AN I PERUS LANDBRUGSEKSPORT

DANPER FØRER AN I PERUS LANDBRUGSEKSPORT

I løbet af godt 25 år har Danper udviklet sig til at blive en af Perus største eksportører af frugt og grønt. > Læs mere
AFRIKANSKE BØNNER I DANSK CIRKEL KAFFE

AFRIKANSKE BØNNER I DANSK CIRKEL KAFFE

Nyt lokalt kafferisteri, etableret af Coop og IFU, skal producere bønner til dansk Cirkel Kaffe. > Læs mere
ORANA HØSTER FRUGTERNE AF GLOBALISERINGEN

ORANA HØSTER FRUGTERNE AF GLOBALISERINGEN

Virksomheden eksporterer til mere end 40 lande og har produktion i Vietnam, Malaysia, Indien og Egypten. > Læs mere