< Tilbage til cases

SOLCELLER BIDRAGER MED GRØN ENERGI I CHILE

Vicuña Solar er et 6,8 MW solenergi projekt, der skal øge forsyningen med grøn energi i Chile og reducere udledningen af CO2.

Klimainvesteringsfonden har i samarbejde med ECOSolar investeret i et solenergi projekt på 6,8 MW, der er etableret i Coquimbo regionen i Chile cirka 500 km nord for Santiago. Projektet består af to selvstændige projekter – Sol og Luna, der skal levere elektricitet til den nationale elforsyning.

I Chile er der generel mangel på elektricitet og vurderingen er, at efterspørgslen vil stige til det dobbelte inden for de næste 10 år. Samtidig har den chilenske regering en målsætning om, at andelen af energi fra vedvarende energikilder skal udgøre 20 procent i 2025. Projektet vil således både bidrage til at øge forsyningen og reducere udledningen af CO2.

En meget solrig region

Den nordlige del af Chile er den mest solrige, hvilket betyder en højere effekt af de installerede solceller og det er forventningen, at de to anlæg tilsammen kan producere 14,3 GWH pr. år. Det svarer til at kunne begrænse CO2 udledningen med 6.649 tons – omtrent den samme mængde CO2 forurening som fra knap 3000 biler årligt.

”Vicuña er en god investering, og vi ser det nye samarbejde med Klimainvesteringsfonden som en mulighed for at skabe endnu flere grønne projekter i fremtiden”

Alberto Rabanal, CEO, ECOSolar

Investering på knap 100 millioner kr.

Den samlede investering i de to solcelleanlæg er på omkring 90 mio. kr. og Klimainvesterings-fonden har en ejerandel på knap 50 procent. Projektet drives på kommercielle vilkår og den producerede elektricitet sælges på det chilenske spotmarked for elektricitet.

Vicuña er baseret på den mest morderne teknologi og de to solcelleanlæg består af hver godt 13.000 moduler samt to transformator og to vekselrettere. Sidstnævnte er produceret af SMA Solar Technology AG, som er delvist ejet af Danfoss.

– Vicuña er et perfekt match med klimainvesteringsfondens formål, der er at reducere CO2 udledning gennem investeringer i kommercielle klimarelaterede projekter i udviklingslandene, siger Henrik Jepsen, Investment Director, IFU.

Relevante cases

AFRIKANSKE BØNNER I DANSK CIRKEL KAFFE

AFRIKANSKE BØNNER I DANSK CIRKEL KAFFE

Nyt lokalt kafferisteri, etableret af Coop og IFU, skal producere bønner til dansk Cirkel Kaffe. > Læs mere
DEIF STYRER KINAS VINDMØLLER

DEIF STYRER KINAS VINDMØLLER

Den danske virksomhed DEIF har godt fat i det kinesiske marked og forventer yderligere vækst i de kommende år. > Læs mere