< Tilbage til cases

ORANA HØSTER FRUGTERNE AF GLOBALISERINGEN

Orana A/S er en dansk virksomhed, der producerer frugtkoncentrater til mejeri-, juice- og brødproducenter samt produkter målrettet food-service sektoren. Virksomheden eksporterer i dag til mere end 40 lande og har etableret produktion i flere udviklingslande.

Oprindeligt blev Orana etableret som en del af Rynkeby Foods A/S, men er i dag en selvstændig virksomhed, der eksporterer til mere end 40 lande og har etableret produktion i Vietnam, Malaysia, Indien og Egypten.

Skræddersyet til enkelte markeder

Orana har udviklet en bred vifte af frugtkoncentrater til forskellige fødevareproducenter. Hovedparten af produkterne er skræddersyet til de enkelte markeder og de respektive forbrugers smag samt til de producenter, der skal anvende dem. Orana producerer også en række traditionelle koncentrater, der er beriget med for eksempel calcium, mineraler, fibre og vitaminer.

Nye produkter

Oprindelig producerede Orana alene frugtkoncentrater til en række store danske og internationale producenter inden for fødevareindustrien som for eksempel Arla Foods, Carlsberg og Nestlé. Men i de senere år har virksomheden udviklet et sortiment til food-service sektoren til cafeer, hoteller og restauranter med særlig fokus på Fjernøsten. Det gælder bl.a. frugt til produktion af smoothies og is, sirup til kaffe samt marmelade.

”Udvikling af frugtprodukter, der er målrettet de enkelte markeder og forbrugere, er afgørende for vores succes. Derfor har det også stor betydning, at vi har en nærhed til vores markeder og vores kunder”

Niels Østerberg, administrerende direktør i Orana

IFU har bidraget til etablering

IFU bidrog første gang, da Orana etablerede sig i Vietnam, og har siden været med i virksomhedens investeringer i Indien og Egypten. Her har IFU både leveret rådgivning og bidraget med finansiering i form af lån og aktiekapital. Samtidig har IFU deltaget i selskabernes bestyrelse.

– IFU har ydet et stor og positivt bidrag til vores vækststrategi og har været en vigtig brik i vores succes på de nye markeder, siger Niels Østerberg.

Relevante cases

AFRIKANSKE BØNNER I DANSK CIRKEL KAFFE

AFRIKANSKE BØNNER I DANSK CIRKEL KAFFE

Nyt lokalt kafferisteri, etableret af Coop og IFU, skal producere bønner til dansk Cirkel Kaffe. > Læs mere
DANPER FØRER AN I PERUS LANDBRUGSEKSPORT

DANPER FØRER AN I PERUS LANDBRUGSEKSPORT

I løbet af godt 25 år har Danper udviklet sig til at blive en af Perus største eksportører af frugt og grønt. > Læs mere