< Tilbage til cases

NPP SKAL LOKALISERE OG UDVIKLE SOL- OG VINDPROJEKTER

Nordic Power Partners er et nyt dansk selskab, der skal udvikle sol- og vindprojekter i udviklings- og vækstlande. Projekterne skal bidrage til at reducere den globale opvarmning og styrke dansk erhvervsliv. Klimainvesteringsfonden og virksomheden European Energy står bag Nordic Power Partners.

Omkring 25-30 procent af borgerne i udviklings- og vækstlandene har ikke adgang til elektricitet, og efterspørgslen på energi er derfor stor. Da mange af disse lande samtidig ønsker at øge andelen af vedvarende energi, er der et godt forretningspotentiale for sol- og vindprojekter.

Det potentiale skal det nye selskab Nordic Power Partners udnytte og dermed medvirke til at reducere den globale opvarmning og styrke dansk erhvervslivs muligheder på det grønne globale marked.

Klimainvesteringsfondens første investering

Nordic Power Partners er etableret i samarbejde med European Energy, og det er Klimainvesteringsfondens første investering.

Nordic Power Partners skal lokalisere og udvikle sol- og vindprojekter i udviklings- og vækstlande. Selskabet skal identificere potentielle projekter, designe det tekniske layout, forhandle med lokale myndigheder, sikre adgang til forsyningsnettet og indgå strømsalgsaftaler.

Når projekterne er fuldt udviklet, finansieres de enten helt eller delvist af partnerne selv eller sælges til eksterne investorer.

Skaber synergi

European Energy har kompetencer inden for alle områder af vedvarende energi fra udvikling af greenfield-projekter til drift af vindmølleparker og solcelleanlæg. Virksomheden har oprettet 43 vindmølleparker og 15 solcelleanlæg i Europa. IFU har investeret i næsten 800 virksomheder i 85 udviklingslande og har stor erfaring med etablering og drift af virksomheder i de lande, hvor Nordic Power Partners planlægger at investere.

“Samarbejdet mellem Klimainvesteringsfonden og European Energy er det perfekte match, fordi vi hver især har nogle spidskompetencer, der lagt sammen skaber en god synergi”

Knud Erik Andersen, CEO i European Energy

Dansk teknologi inddrages

Udviklingen af solcelleanlæg og vindparker åbner nye markeder for dansk erhvervsliv. Danske virksomheder med de rette teknologier vil få lettere adgang til udviklingslande og vækstmarkeder, når projekterne bliver udviklet af Nordic Power Partners.

– Naturligvis vil Nordic Power Partners inddrage danske leverandører og give dem mulighed for at komme ind på nye markeder med et stort potentiale. Og hvis de danske virksomheder er konkurrencedygtige, så har de en reel chance, siger Torben Huss, Executive Vice President i IFU.

Relevante cases

DEIF STYRER KINAS VINDMØLLER

DEIF STYRER KINAS VINDMØLLER

Den danske virksomhed DEIF har godt fat i det kinesiske marked og forventer yderligere vækst i de kommende år. > Læs mere
SOLCELLER BIDRAGER MED GRØN ENERGI I CHILE

SOLCELLER BIDRAGER MED GRØN ENERGI I CHILE

6,8 MW solenergi projekt skal øge forsyningen med grøn energi i Chile og reducere udledningen af CO2. > Læs mere