< Tilbage til cases

MÆRSK KØBER VIGTIG HAVN I GEORGIEN

APM Terminals skal i et joint venture med investeringsfonden RAKIA drive Poti Sea Port, der er den største havn i Georgien. IFU bidrager med lån til modernisering.

Det A.P. Møller Mærsk-ejede APM Terminals er med 55 havne i 34 lande verdens største container operatør. I Georgien har selskabet købt en andel i Georgiens største havn, Poti Sea Port, der nu skal udbygges og moderniseres.

Poti Sea Port håndterer årligt omkring 5 millioner tons last og er primært forsyningshavn til Georgien, Aserbajdsjan og Armenien, men har også et stort potentiale i forhold til Centralasien. Generelt er den økonomiske vækst høj i regionen, og en effektiv havn kan medvirke til yderligere økonomisk fremgang.

Poti Sea Port kan håndtere containere og stor set alle andre former for last. Havnen har knap tre kilometer kajplads, 30 kraner, lagerplads og jernbanespor, der er knyttet direkte til den nationale jernbane i Georgien.

APM Terminals overtager driften

Med købet overtager APM Terminals driften af havnen. Samtidig sættes en moderniserings- og udbygningsplan i gang, der skal sikre, at Poti Sea Port kan leve op til APM Terminals standarder i forhold til effektivitet og sikkerhed. Prisen for den forventede modernisering er på mere end 500 millioner kr.

IFU har investeret i flere havne

IFU har i samarbejde med A.P. Møller Mærsk investeret i flere havneterminaler i blandt andet Afrika og Asien. Baggrunden er, at moderne havnefaciliteter har stor betydning for, at landene omkring havnen kan indgå i den globale handel og dermed udvikle deres økonomi.

I forhold til Poti Sea Port har IFU bidraget med et lån på 95 millioner kr., der skal anvendes til modernisering og udbygning af havnen.

Relevante cases

IFU FINANSIERER UKRAINSK BANK FOR SMÅ VIRKSOMHEDER

IFU FINANSIERER UKRAINSK BANK FOR SMÅ VIRKSOMHEDER

IFU har etableret en lånefacilitet for Bank Lviv for at fremme vækst blandt mindre virksomheder i det vestlige Ukraine. > Læs mere
NPP SKAL LOKALISERE OG UDVIKLE SOL- OG VINDPROJEKTER

NPP SKAL LOKALISERE OG UDVIKLE SOL- OG VINDPROJEKTER

Nordic Power Partners er et nyt dansk selskab, der skal udvikle sol- og vindprojekter i udviklings- og vækstlande. > Læs mere
DEIF STYRER KINAS VINDMØLLER

DEIF STYRER KINAS VINDMØLLER

Den danske virksomhed DEIF har godt fat i det kinesiske marked og forventer yderligere vækst i de kommende år. > Læs mere