< Tilbage til cases

KAFFE FRA TANZANIA GIVER EN GOD SMAG I MUNDEN

Shangri-La Estate er en danskejet kaffeplantage i Tanzania, der via investeringer, udvidelse og forædling har etableret et kaffebrand, der blandt andet sælges hos kaffekæden Baresso.

Shangri-La Estate er en danskejet kaffeplantage i det nordlige Tanzania. Den ligger på kanten af det historiske Ngorongoro krater i 1700 meters højde og profiterer af den udsædvanligt frugtbare vulkanske jord og det krystalklare og mineralholdige vand fra skovens kilder.

Plantagen har eksisteret siden 1930’erne, men det er først med den danske overtagelse, at Shangri-La Estate er blevet fokuseret på dyrkning af kaffe. I de senere år er der blevet investeret intensivt. Dyrkningsarealet er løbende udvidet, og der er indført drypvandingsanlæg, og antallet af kaffeplanter per hektar er øget.

Kaffen kan nydes hos Baresso

Shangri-La Estate har løbende arbejdet med at udvikle og raffinere smagen af plantagens kaffe, der nu sælges som et brand og blandt andet kan nydes hos kaffekæden Baresso.

Udviklingen af produktionen, effektiviseringen og forædlingen af kaffen har medvirket til at øge produktiviteten og rentabiliteten i Shangri-La Estate.

“Det har været en udfordring at få udviklet plantagen, for alting tager dobbelt så lang tid i Afrika. Der er meget bureaukrati, og myndighederne er langsommelige. Men til gengæld er fornøjelsen desto større, når det lykkes at få tingene til at gro”

Christian Ebsen, ejer af Shangri-La Estate

 Fokus på miljø og social ansvarlighed

Som en del af plantagens strategi er der fokus på både miljø og det sociale ansvar. Det indførte drypvandingsanlæg reducerer brugen af vand og medfører en mere effektiv udnyttelse af gødningen. Det overskydende vand fra plantagens boring bruges til forsyning af rindende vand til de lokale indbyggere.

Shangri-La Estate har ligeledes investeret i en secondary school samt boliger og daginstitutioner i lokalområdet. Derudover bidrager plantagen til genplantning af skov på den del af plantagens areal, der ikke benyttes til kaffeproduktion og landbrug.

Et besøg værd         

I tilknytning til plantagen er der etableret en mindre lodge med en række boliger. Her kan gæster kombinere et besøg på plantagen med safari til nogle af Afrikas mest berømte nationalparker.

Relevante cases

AFRIKANSKE BØNNER I DANSK CIRKEL KAFFE

AFRIKANSKE BØNNER I DANSK CIRKEL KAFFE

Nyt lokalt kafferisteri, etableret af Coop og IFU, skal producere bønner til dansk Cirkel Kaffe. > Læs mere