< Tilbage til cases

HOTELLET, DER TALER FOR SIG SELV

På Park Inn hotel i Cape Town, Sydafrika, er en tredjedel af de ansatte døve. De har fået en ny chance i arbejdslivet, bedre selvværd og en højere indkomst. Hotellet får gode bedømmelser på tripadvisor.

For foden af Taffelbjerget i Cape Town, Sydafrika, ligger der et Park Inn hotel. Det er der i sig selv ikke noget bemærkelsesværdigt i. Men det der adskiller Park Inn hotellet fra andre er, at en tredjedel af de ansatte er døve.

Et nyt koncept i Afrika

Carlson Rezidor, der driver hotellet i Cape town, har været til stede i Afrika i mange år og har i dag mere end 25 hoteller over hele kontinentet. Hotellerne opererer under forskellige brands, og Park Inn-konceptet er et farverigt og dynamisk mellemklasse-brand.

Konceptet med at ansætte døve har aldrig været prøvet før i Afrika og ideen kommer fra DeafSA, der er det sydafrikanske døvesamfund. De ejer grunden, hvor hotellet ligger, og har derfor haft mulighed for at påvirke den driftskontrakt, som er indgået med Carlson Rezidor. Projektet er finansieret af IDC og Afrinord, som er en fond etableret af Rezidor og en række nordiske udviklingsfinansieringsinstitutioner, heriblandt IFU.

“Vi er meget stolte af hotellet og vores koncept med at ansætte døve”

Brendon Hart, salgs- og marketingdirektør, Park Inn, Cape Town

Jeg er stolt

Dale Holmes, en af de døve medarbejdere, som arbejder som møde- og eventkoordinator, er glad for sit arbejde på Park Inn:

– For ti år siden ledte jeg efter et job i hotelbranchen, men det var umuligt at finde. Nu har jeg arbejdet her siden begyndelsen, og det har været en rigtig god oplevelse. Jeg er meget stolt af mig selv, og jeg har ikke fået nogen negative reaktioner fra gæsterne.

Projektet med at ansætte døve mennesker til normale job på Park Inn har været en øjenåbner for mange og andre hoteller er nu begyndt at kopiere konceptet.

– I Sydafrika er 70-80 procent af alle døve arbejdsløse og lever derfor af en lille understøttelse. På Park Inn får de en løn, der er minimum tre gange så høj, hvilket giver højere selvtillid og meget bedre levevilkår, siger Jabaar Cassiem Mohamed, som er DeafSA’s provinschef for Western Cape.

Relevante cases

AFRIKANSKE BØNNER I DANSK CIRKEL KAFFE

AFRIKANSKE BØNNER I DANSK CIRKEL KAFFE

Nyt lokalt kafferisteri, etableret af Coop og IFU, skal producere bønner til dansk Cirkel Kaffe. > Læs mere